Revalidatie na Kruisband Operatie Klaus – Week 3&4

Week 3 en 4 van de revalidatie van Klaus. We hebben alweer week 3 van de revalidatie erop zitten en beginnen met week 4. Week 3 en week 4 zijn precies hetzelfde. Hij mag nog steeds maar 2 tot 3 keer 5 minuten wandelen. Eerlijk gezegd wandelt hij net iets meer per keer; het is gewoon niet te doen met zo’n eigenwijze hond. Nog steeds poept hij rustig 2 dagen niet omdat hij zijn oude routes niet mag lopen. Uiteindelijk kan hij niet anders meer en poept dan toch maar in de buurt.

Hij moet nu 5 tot 10 keer per dag gaan zitten en staan; dat gaat hem heel goed af. Hij moet nu ook achtjes lopen, 3 tot 5 rondjes, 2 keer per dag. Hij vindt dat echt zo raar; hij kijkt me aan van wat doe jij nou? Ben je niet helemaal goed of zo, wat is dit stom, loop gewoon door haha. Hij gaat helemaal in zijn riem hangen, dus dat evenwicht houden lukt hem wel hah.

Thuis ligt hij verder hele dagen in zijn kamerkennel. Soms kijkt hij je een beetje down aan, maar is verder rustig. Meestal ’s avonds als ik in mijn stoel zit, komt hij met zijn poot door de tralies. Ach jongen, moet ik even bij je komen zitten dan? Ik neem mijn kop koffie mee en zit dan bij hem in de kennel; met zijn poot geeft hij aan dat ik moet aaien. Als ik na een tijdje stop, dan draait hij zijn hoofd naar mij toe en kijkt van wat doe je, je gaat niet stoppen hoor, aai mij haha. Dat zelfde hoofd trekt hij dus als hij die cavaletti’s moet lopen. Klaus kan zo goed laten zien wat hij wil of vindt; hij is best makkelijk te lezen. Of het altijd even makkelijk is daardoor is weer iets anders. Valt mij nog mee dat hij zijn oefeningen wel doet, al is het met enige weerstand en blikken die laten zien dat hij denkt dat je niet spoort haha. Omdat week 3 en 4 precies hetzelfde zijn, schrijf ik de volgende als we aan week 5 en 6 beginnen. We mogen dan eindelijk 10 tot 20 minuten lopen. Klaus zal dan vrolijker worden, en ik ook. Tot de volgende keer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *