Fijne Feestdagen

Stichting Zalikas Opvanghonden wenst iedereen Fijne Feestdagen en een goed Nieuw Jaar.

Nu we richting Oud en Nieuw gaan willen we iedereen weer met klem vragen, pas op je hond! Gebruik je veiligheidstuig als dat nog past, gebruik 2 lijnen bij het uitlaten, waarvan 1 lijn aan je lichaam vast zit. Laat je hond absoluut niet meer loslopen. Ook niet alleen maar even in de tuin. Je zal niet de eerste zijn waar vuurwerk over de schutting word gegooid. Laat geen deuren open staan. Leg je hond in de bench als je naar buiten gaat. Wees alsjeblieft voorzichtig, zodat deze feestdagen voor iedereen een feest kunnen zijn.

Is je hond erg bang, dan kun je online homeopatische middelen bestellen tegen vuurwerk angst. Onder andere Medpets heeft een ruime selectie aan goede middelen. Gebruik geen middelen met een spierverslappende werking. De hond kan hierdoor niet meer fysiek reageren, maar krijgt mentaal alles nog mee. Dit versterkt de angst alleen maar. Ook een thundershirt kan bij sommige honden goed werken.
Zet in huis de tv of de radio aan, op een muziek zender. Sluit de ramen, gordijnen en rolluiken als je die hebt. Op deze manier houd je zo veel mogelijk geluid buiten. Ga voor de laatste keer plassen in de schemering of als het nog net licht is, en niet in het donker. In het donker is de angst vaak groter.
Gebruikt je hond nog een bench, dan kan je deze afdekken met kleden, zodat ze een veilig holletje hebben.

We bedanken jullie allemaal enorm voor jullie steun het afgelopen jaar. Met de nadruk op onze vaste donateurs, maar natuurlijk ook iedereen die eenmalig heeft geholpen. Zonder jullie zouden we niet verder kunnen.

We gaan er even tussen uit, en zien jullie allemaal weer in het nieuwe jaar, met een nieuwe blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *