Onze Nezabravka, oftewel Neva afgekort door ons is een voorbeeld voor dat er soms ook ‘fouten’ worden gemaakt in de shelter in Bulgarije als het seizoen helaas weer begint dat er veel pups ‘gedumpt’ worden en alle vrijwilligers overuren maken om alles in goede banen te leiden.
Haar naam betekend de Fogotten one, omdat ze dus helaas vergeten is. In de drukte van de pups bij elkaar en haar 5 nestgenoten die allemaal op haar leken zijn ze haar vergeten met het transport.
Ze zou de keer daarna reizen, maar toen klopt nog niet alle papieren die belangrijk zijn en nu ze kan reizen willen ze haar niet meer want ze is ‘al’ 5 maanden.

Daarom hebben wij direct besloten dat ze toen we ervan wisten haar te nemen en naar Nederland te laten komen.
En wat een plezier heeft haar opvang gezin daarvan, Neva is namelijk gewoon een heerlijke jonge dame die ontzettend lief en zachtaardig is.
Ze vind in huis elke hond leuk en speelt er graag mee, maar ze kan ook heerlijk met kinderen en volwassen mensen knuffelen.
Ze is ontzettend slim en leergierig en heeft een hoge will to please.

Ze is altijd vrolijk en blij als iemand haar leuk vind en aandacht geeft, soms nog wat lomp wat ze denkt serieus nog dat ze een klein pupje is die heerlijk op schoot kan.
Ze loopt al prima aan de riem, maar vind dingen die ze kent soms nog wat spannend maar is zo nieuwsgierig dat ze alle nieuwe indrukken snel als normaal ervaart en steeds de wereld blij en vrolijk bekijkt om te kijken wat er allemaal te ontdekken is.

Ze zou super leuk zijn om een cursus mee te doen, ook behendigheid laten, want ze is ontzetten behendig en klimt overal makkelijk op en overheen, niets is haar te gek om aan te leren.

Ze is een bulgaarse herder ( kruising ) en dat lijkt qua gedrag veel op een retriever. Ze worden veel in gezinnen geplaatst met kinderen en tevens gebruikt als hulphond en therapie hond door het slimme en zachte karakter. Maar ook voor trainingen zijn ze ideaal.

Deze kanjer is net aangekomen in haar opvanggezin en is aldaar gelijk te bezoeken aangezien wij een snelle plaatsing voor de hond altijd beter vinden ivm gewenning.

Wilt u meer informatie of wilt u dit schatje adopteren? Vul dan snel het intakeformulier in

Naam Neva
Geslacht teef
Leeftijd 01-05-2016
Gesteriliseerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 15/10/2016
Status geplaatst
Geplaatst op 13/11/2016
Type hond Bulgaarse herder kruising

Voor Neva zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Neva zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.