Kayne werd als pup binnengebracht bij Animal Rescue Sofia. Na zijn transport naar Nederland heeft Kayne gewoond in een gezin met 3 kinderen en een andere hond. Hij is gewend aan de lijn, al kan hij wel af en toe trekken. Op straat is hij over het algemeen vriendelijk naar andere honden, tenzij deze niet vriendelijk zijn naar hem. Kayne en katten gaan niet samen.

Door zijn onzekerheid kan Kayne uitvallen naar onbekenden. Door dit gedrag is hij aangeboden voor herplaatsing. We zoeken nu voor hem een rustige omgeving en een begeleider die stevig in zijn/haarschoenen staat. Bij voorkeur een baas die ervaring heeft met berghond en/of een soortgelijk ras, en die de tijd en energie heeft om met hem te werken. Met de juiste begeleiding zijn wij ervan overtuigd dat Kayne stappen kan maken.

We plaatsen Kayne niet in een gezin met jonge kinderen. Ook een tuin is gewenst gezien de kenmerken van de hond.

Een berghond is over het algemeen een erg actieve, moedige, onafhankelijke en besluitvaardige hond. Daarnaast zijn ze ook zeer waaks en levendig. Daarom is het belangrijk dat ze strak en consequent, maar ook eerlijk worden opgevoed. Door hun levendigheid is genoeg beweging en de ruimte om te bewegen, zoals een tuin, aan te bevelen om ongewenst gedrag te voorkomen


Puppytekst: Baker werd, samen met zijn broertjes binnengebracht bij het ARS asiel, toen zij nog maar een dag oud waren. Zij werden geadopteerd door mamma Nelly, die ze met veel moed heeft grootgebracht. Nu zijn zij oud genoeg om een fantastisch thuis te zoeken!

Naam Kayne (voorheen Baker)
Geslacht reu
Leeftijd 24-05-2019
Gecastreerd ja
Grootte Grote middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Nee
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Bijzonderheden? Zoekt baas met ervaring
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 27/07/2019
Status geplaatst
Type hond Berghond kruising
Nestnaam Nelly's nest T9 2019
In het zonnetje? 1
Zoekt baas met ervaring

Voor Kayne zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Kayne zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.