Apie is een vrolijke puber die leuk met andere honden kan ravotten en ook gek is met speeltjes die hij zelfs apporteert.
Terwijl ze in deze leeftijdsperiode juist zo behoefte hebben aan stabiliteit heeft Apie dubbel pech gehad. Hij werd aangereden door een auto en had gecompliceerde breuken. In zijn eerste hersteltijd kon hij reageren als mensen nabij kwamen en dat gaf een vertrouwensbreuk met zijn baasjes en daarom moest hij weg.Hij is inmiddels in opvang verder hersteld en dit speelt daar verder niet meer. Vreemd bezoek benadert hij voorzichtig maar met wat lekkers is hij zo voor je te winnen.
Auto’s zijn echter nog een trauma. Verkeer is spannend, al gaat het op straat steeds beter. Naar de eigen auto toelopen maakt dat hij op drie meter stagneert. Dwingen is niet het antwoord. Het opvanggezin tilt hem gewoon het laatste stukje en zet hem in de auto en dan is het verder goed. Met positieve training zal dit verder kunnen verbeteren.Apie heeft veel baat bij een sociale stabiele hond om mee te ravotten en zich in onzekere puberperiodes aan op te trekken en hopelijk over zijn auto trauma heen te komen. Na gewenning los op rustige plekken zonder verkeer is geen probleem, maar uiteraard niet in een woonwijk. Voor Apie zoeken we een huis met omheinde tuin in een rustige wandelomgeving.
Apie kan na gewenning prima alleen thuis zijn maar het opvanggezin merkt dat hij op de dag nog wat vaker uit moet om te plassen.
Dan is hij verder zindelijk. Hoewel lief met kinderen wordt hij niet bij kinderen onder de 12 jaar geplaatst.

Deze kanjer verblijft in zijn opvang gezin en is aldaar gelijk te bezoeken aangezien wij een snelle plaatsing voor de hond altijd beter vinden ivm gewenning.Wilt u meer informatie of wilt u dit schatje adopteren? Vul dan snel het intakeformulier in.

Naam Apolon
Geslacht reu
Leeftijd 01-05-2016
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 17/09/2016
Status geplaatst
Geplaatst op 29/04/2017

Voor Apolon zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Apolon zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.