Verhaal van de stagiaire – Week 1

Ik zal mezelf eerst even voorstellen,
Mijn naam is Isabel, ik ben 18 jaar, en doe de opleiding zelfstandig medewerker dierverzorging niveau 3 op het Zone college Doetinchem. Ik loop heel september stage bij Zalikas en heb nu mijn eerste week stage erop zitten. Graag wil ik met jullie delen hoe mijn eerst week is verlopen.

Dag 1, De kennismaking:

De eerste dag begon ik 10:15 om kennis te maken met Jos en Danielle de beheerders van Zalikas. Toen ik aankwam dacht ik zit ik hier wel goed het is allemaal een beetje oud en rommelig, maar ja het blijft natuurlijk een stichting. En is dus ook niet alles even netjes als bij en pension bijvoorbeeld. Maar toen hoorde en zag ik een paar honden dus dacht oke zal hier dan toch wel zijn. Jos en Danielle zaten buiten op de bank en hebben mij verwelkomd. We hebben eerst met elkaar gepraat over waar ik al stage had gelopen, hoe en wat. Daarna gingen we een rondje lopen hoe het er allemaal werkt en uitziet.
Heb gelijk kennis gemaakt met Maartje en een paar Pyreneese berghonden die er wonen. Ook wonen er een aantal katten.
Om 15:00 was de dag voor mij al voorbij en de tijd vloog.

Dag 2:

Dag 2 ging ik helpen met honden naar buiten doen. Ook mocht ik de kat eten geven door middel van een spuitje. De kat is ziek en kan daarom niet zelf eten.
Dat vond ik wel spannend maar ook wel leuk, en daar leer je toch wel weer van.

Dag 3.

Dag 3 gingen we met een kat naar de dierenarts om ff alles na te checken en te wegen. Daarna gingen we met Nonny een van de Pyreneese berghonden de markt over om te trainen. Nonny is nog erg jong, dat was wel heel leuk en interessant om te zien.

Dag 4

We begonnen weer om 10 uur, de vaste tijd. We gingen gelijk alles wisselen qua honden. Daarna mocht ik Tess borstelen. Dat vond ze heel spannend en liep ook steeds weg. Uiteindelijk is ze in de bench gaan liggen, dus heb ik haar verder met rust gelaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *