Revalidatie na Kruisband Operatie Klaus – Week 7&8

Veel veranderingen zijn er niet te melden. De oefeningen blijven hetzelfde, de wandelafstand wordt weer langer, Klaus mag nu 3 x per dag 20 tot 30 minuten wandelen. Week 9 en 10 mag hij dat 30 tot 45 minuten. Dat gaan we niet doen, want Klaus heeft een zwakke plek in zijn rug. Daarom mag hij niet zo heel lang lopen.

We zijn wel met een eigen training begonnen. Klaus is aan een iets langere lijn en loopt weer samen met Kyra. Kyra loopt gewoon aan haar lange lijn. De lijn van haar gaat om mijn lichaam en op stukken waar het kan loopt zij de volle lengte aan de lijn, maar omdat zij vastzit aan mijn lichaam heb ik mijn handen vrij voor Klaus.

Wij zijn hiermee begonnen omdat wij merkten dat de omgang met elkaar toch wat anders werd. Klaus vond het niet altijd prettig als Kyra langs de kamerkennel liep en ze werden wat afstandelijker naar elkaar toe. Dat kan natuurlijk, want Klaus zit de hele dag in de kamerkennel en Kyra loopt gewoon rond. Maar door nu weer samen te lopen wordt het weer als vanouds, gelukkig.

De lijn van Klaus is wel iets langer dan mag, maar hij loopt erg goed en kan alsnog niet een eind vooruit lopen of rennen. Gelukkig schiet het nu op, week 10 laten we de controlefoto maken en hopelijk mag Klaus dan weer lekker op de bank liggen, hij wil dat zo graag. Hij mag nu ook vanaf de deur zelf naar zijn kennel lopen. We moeten wel even zeggen “kom Klaus, je hok in”, want hij probeert natuurlijk wel naar de bank te gaan 😄 Hij kijkt ons aan van moet dat echt, maar gaat er netjes in. Het is een grote lieve knul die het heel goed doet.

Omdat er nu niet meer veel nieuws komt, schrijf ik weer nadat de röntgenfoto is gemaakt. Dat wordt dus na week 10 en hopelijk voor Klaus dan met een foto waarop hij op de bank ligt te chillen 😄😍

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *