Revalidatie na Kruisband Operatie Klaus – Week 2

We zijn bijna klaar met de 2e week therapie van Klaus. We mogen 2 tot 3 keer per dag 5 minuten met een korte lijn langzaam lopen. En de strekoefeningen met zijn been 2x per dag. Die 5 minuten zijn wel een dingetje; Klaus vindt het echt onzin en vindt dat hij best langer kan. Dat toont hij dan ook door zich schrap te zetten. Tja, maar zo meeslepen kan en mag niet, dus geregeld horen mensen mij zeggen: “Kom op, Klaus, doe niet zo moeilijk, we gaan deze kant op. Nee, je mag nog niet zo lang, kom nou!” Uiteindelijk loopt hij met een beetje dwang dan gefrustreerd mee, en als hij dan nog niet geplast heeft, gaat hij terug naar huis mokken. Hij gaat inmiddels gewoon op zijn geopereerde poot staan om te plassen en wisselt dat ook af, dus het heen en weer laten wiebelen van Klaus slaan we over; meneer wiebelt zelf wel. Ook het strekken en buigen doet hij zelf regelmatig, dus deze fysieke oefeningen hoeven wij niet met hem te doen.

Met oud en nieuw waren we naar een hotel gegaan. Kyra, die het spannend vindt, kijkt rond maar durft niet op het balkon. Onze Klaus denkt dat hij niets aan zijn poot heeft en voordat wij het in de gaten hebben, loopt hij naar het balkon (de bench moest nog opgezet worden) en springt op om de voorpoten op de rand van het balkon te zetten om er overheen te kijken. “Klaus!! Niet doen!!” Hij kijkt ons aan van “wat is er aan de hand”. Pff, wat een hond. Snel de bench neergezet en meneer eigenwijs erin gedaan. Gelukkig vindt Klaus de bench prima, even het kleed verbouwen totdat hij het goed vindt en dan lekker liggen.

De volgende dag gaan we naar huis. De bench moet ook opgeklapt worden natuurlijk. Ja hoor, nog geen seconde eruit en hij vindt dat hij toch even op het bankje moet springen, want ja dat kan toch best? “KLAUS!!!”, “Huh, is er iets? Ik kan dat toch?” Snel wat erop leggen voordat hij weer wat verzint. Het ging gelukkig allemaal goed, maar ojee als het mis was gegaan, en meneer is zich uiteraard van geen kwaad bewust. Haha. We zijn weer thuis en deze week is bijna voorbij; op naar week 3.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *