Revalidatie na Kruisband Operatie Klaus – Week 1

Klaus heeft op 8 december een kruisbandoperatie ondergaan (zie vorige blog). Het is nu tijd voor zijn therapie. Iedere week zullen we meer oefeningen krijgen.

Week 1 is het nog niet zoveel; we moeten hem één keer per dag helpen met het strekken en buigen van zijn poot en hem ongeveer 10 tot 15 keer 10 seconden neerzetten. We duwen heen en weer, zodat hij zijn evenwicht verplaatst. Echt wandelen mag hij nog steeds niet, maar ja, daar ontkom je natuurlijk niet aan. Zoals ik al zei, kun je meneer niet neerzetten als hij zijn behoefte moet doen.

We hebben nu een route bij huis waar hij niet een stoeprand op of af hoeft, want dat mag absoluut nog niet. We lopen langzaam met Klaus aan een hele korte riem naar de plek waar hij wel wil plassen. Verder gaan we met de auto naar een plek heel dichtbij, maar waar hij wel wil poepen (hoezo eigenwijs). Het strekken en buigen doen we uiteraard heel voorzichtig, en Herr Klaus laat het zomaar toe. Hij houdt er niet zo van als je aan zijn poten zit te frunniken. Hij wil dat nog wel eens laten horen als het te lang duurt, en als je niet stopt, is hij echt niet de beroerdste om even een paar putjes in je hand te zetten. Blijkbaar heeft hij door dat het echt moet en kan hij het geduld opbrengen (tot nu toe tenminste, haha).

Het moet nog 4 weken, dus ben benieuwd tot hoever zijn geduld reikt, haha. Hij mocht de kap af, maar helaas heeft hij zichzelf een hotspot gebeten bij zijn staart, dus de kap is weer op, en we smeren flink met de eigengemaakte honingzalf. Na een dag zien we gelukkig alweer dat de huid mooi roze wordt. Hopelijk kan de kap dan weer af.

We zaten natuurlijk in een rotperiode van vuurwerk en oud en nieuw. Onze honden vinden vuurwerk heel vervelend. Kyra is echt bang en Klaus vindt het niet fijn als er vuurwerk is als hij binnen is. Nu kan hij niet door het huis rennen omdat hij in de kamerkennel zit, maar wel opspringen. We maakten ons daar grote zorgen over, want stel hij springt en alles breekt af bij zijn geopereerde poot. Dat komt nooit meer goed.

We hebben een poosje overlegd en een hotelkamer geboekt, bij Van der Valk, weg van het vuurwerk met oud en nieuw. Helaas moet hij daar dan wel in zijn gewone bench, maar beter dan thuis met alle risico’s. Hopelijk hebben we dit jaar een rustige jaarwisseling hierdoor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *