Opvanghond Bennie, het begin

Het verhaal van opvanghond Bennie, (en zijn broertje Rolo), en hoe het allemaal begon. Bennie en Rolo kwamen in maart 2021 gezamelijk in de opvang.

Ruim 2 jaar geleden werd er een aanvraag ingediend voor de herplaatsing van Bennie en zijn broertje Rolo. Beide heren hebben een pittig karakter, en Bennie heeft medische problematiek. Daarnaast heeft hij het kind des huizes gebeten. Hun gezin kon beide honden niet langer de begeleiding bieden die zij nodig hadden.

Ik ben de mannen op gaan halen bij hun baasje. Dat de heren visite op dat moment niet zo geslaagd vonden, werd gelijk duidelijk toen ik binnenkwam. Ze gromden en stonden met ontblootte tanden bij mijn been. Na een verzoek aan hun baasjes om ze even weg te sturen, keerde de rust terug. De heren volledig negeren werkte het beste, en uiteindelijk kwamen beide uit zichzelf even snuffelen. Na alles besproken te hebben met zijn baasje, gingen Bennie en Rolo met mij mee naar huis.

Thuis hebben ze kennis gemaakt met mijn honden, en hebben we even heel duidelijk de regels uitgelegd aan de heren. Je kon daarbij goed aan ze merken dat de basis er wel was, maar dat dit niet onderhouden was. Dit gaf het gezin ook aan, zij hadden geen tijd om goed met hen te trainen, iets wat ze wel nodig hadden.

Bennie wende al snel en trok erg naar mijn oudste teef. Zij konden het al gauw goed vinden samen, en waren een leuk duo om samen uit te laten.

Ook Rolo was snel gewend. We merkten al gauw aan hem dat hij het best even leuk vond met een aantal honden in huis, maar dat het hem ook al snel te druk werd. Regelmatig gaf hij aan dat hij liever in de hal wilde liggen, waar de andere honden niet konden komen. Dit vonden we uiteraard prima, dus lag hij lekker in de hal.

Met beide mannen werd positief getraind, vooral op het gebied van zelfbeheersing en je beschaafd gedragen. Het is prima om een mening te hebben, beide heren zijn bijvoorbeeld waaks. Geen probleem, maar je moet wel stoppen met blaffen als ik dat zeg. Daarnaast vind ik het fijn als je de visite gewoon binnen laat, en niet op eet.

Rolo pakte zijn training vlot op, en er was dan ook al relatief snel interesse in hem. Met ongeveer een half jaar is hij geplaatst.  Nu lekker als enige hond, maar wel samen met 2 katten. Dit vind hij helemaal prima. Hij was vanuit zijn vorige baasje al gewend aan een kat, en ook bij mij leefde hij samen met katten.

Vanwege zijn medische problemen, gingen we in de beginperiode met Bennie naar de oogspecialist. Van het baasje hadden we al te horen gekregen dat Bennie verhoogde oogdruk heeft, en dat deze slecht onder controle te krijgen was. Na controle bij de oogarts bleek dit absoluut waar te zijn. Zijn medicatie is veranderd om het nog een laatste kans te geven, maar de oogarts zag het niet hoopvol in. Het advies was dan ook om zijn oog te laten verwijderen.

Naast zijn oogprobleem, heeft Bennie ook een voedsel allergie. Bij zijn vorige baasje kreeg hij dieet brokken, maar deze wilde hij bij mij niet eten. Ik heb hem over gezet op vers vlees, en dit gaat tot op heden erg goed. Hij krijgt de variant met Vis, hier heeft hij geen reactie op.

Hoe het verder afgelopen is met Bennie zijn oog lees je natuurlijk in de volgend blog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *