header voor de blog "kokosolie als voedingssupplement voor honden"

Kokosolie als voedingssupplement voor honden

Er is mij gevraagd om iets te schrijven over het voeren van o.a. groenten, zaden, noten, kruiden, oliën en zelfs thee aan je hond. Daar is zoveel over te vertellen dat ik in verschillende blogs steeds 1 van deze onderwerpen uitlicht.
Dit keer wil ik het graag hebben over Kokosolie als voedingssupplement voor honden.

Waarom kokosolie geven aan je hond denk je misschien.

Kokosolie verwerken in het dieet is voor de hond net zo gezond als voor de mens. Kokosolie bestaat voornamelijk uit middellange vetzuurketens (MTC). In de lever worden de MTC vetzuren direct omgezet in energie en niet in vet, de vertering ervan kost het lichaam daarom nauwelijks energie. De vetzuren bevorderen de stofwisseling en verbeteren de werking van de schildklier. De darmflora blijft in balans, dat is weer bevorderlijk voor het immuunsysteem.

Enkele voordelen van het gebruik van Kokosolie:

  • Bij inwendig gebruik verhoogd Kokosolie de weerstand en verbeterd de spijsvertering. Het bevorderen van een evenwichtige darmflora kan de immuunfunctie van je hond versterken. Een gezonde darmflora draagt bij aan een betere weerstand tegen ziekten. Kokosolie kan ook helpen om de huid van je hond gezond te houden.
  • Uitwendig is Kokosolie een perfect middel tegen teken en soms ook vlooien. Bij gebruik op wondjes is het desinfecterend en bevordert het de genezing.

Wil je zelf ook kokosolie gaan geven? Kies voor een Biologische koudgeperste kokosolie die niet ontgeurd is. Dat betekend dat er zo min mogelijk aan de Kokosolie bewerkt is, en het product dus zo natuurlijk mogelijk is. Er zijn veel verschillende merken beschikbaar. Ik gebruik meestal die van Ekoplaza.

Per 10kg lichaamsgewicht geef je 1 theelepel Kokosolie aan je hond. Je kan dit geven bijvoorbeeld bij het eten. De meeste honden eten Kokosolie makkelijk op, ze vinden dit lekker. Wanneer je hond het toch niet zo lekker vind, dan kan je de olie ook even laten smelten. De vloeibare vorm kan je dan door het vlees roeren.

Begin je voor het eerst met kokosolie, geef dan niet de volledige hoeveelheid in 1 keer. Bouw dit gedurende een paar dagen op, om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Overschrijd de dagelijkse dosis niet.

Meer informatie over Kokosolie vind je op de site van Dier en Natuur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *