Kamille voor Honden: Natuurlijke Genezing en Voordelen

Er is mij gevraagd om iets te schrijven over het voeren van o.a. groenten, zaden, noten, kruiden, oliën en zelfs thee aan je hond. Daar is zoveel over te vertellen dat ik in verschillende blogs steeds 1 van deze onderwerpen uitlicht. Vorige keer schreef ik over Kokosolie. In deze blog wil ik het graag hebben over het gebruik van Kamille voor Honden.

Kamille is een heel bijzonder kruid. Het is het meest veelzijdige medicinale kruid voor je hond. Kamille is ook het veiligste kruid dat je aan je hond kan geven. Je kan er thee van maken of een olie. In beide gevallen gebruik je het beste biologische losse bloemknoppen. Voor thee kan je eventueel ook biologische theezakjes gebruiken.

Zelf zet ik meestal thee van een grote schep bloemknoppen. Je laat de thee een poosje trekken, en zeeft dan de knoppen er uit. Laat de thee altijd afkoelen voor gebruik!

De olie maak je door een pot voor driekwart te vullen met bloemknoppen. Deze zet je vervolgens onder in een goede olijfolie. (Een goede olijfolie herken je aan de prikkeling achter op je tong, wanneer je er een klein schepje van neemt.) De olie zet je op een lichte droge plaats. Schud dagelijks even met de pot. Na drie weken kan je de knoppen er uit zeven, en is je olie klaar.

Thee kan je onder andere gebruiken om ontstoken of geïrriteerde ogen voorzichtig te deppen. Ook kan je de thee gebruiken om je hond mee in te sproeien voor een wandeling. Dit is tekenwerend.

Je kan de thee ook door het voer doen. Door de apigenine die in kamille zit, heeft het een rustgevende werking. Dit kan onder andere werken bij nervositeit, onrust en angsten. (Apigenine is een natuurlijk stofje dat veel voorkomt in verschillende soorten bloemen)

De thee kan ook helpen wanneer je hond een slechte spijsvertering heeft, een ontstoken maag of lichte diarree.

De kamille olie is goed te gebruiken bij onder andere een geïrriteerde huid, wondjes, eczeem, gebarsten voetzolen of spierpijn.

Zo kan je je hond op een natuurlijke manier behandelen zonder het immuunsysteem te belasten.

Meer over Kamillethee lees je hier

Op de foto: Links een goede olijfolie. Rechts boven Kamille knoppen. Rechts onder Kamilleknoppen in Olijfolie.
Op de foto: Links een goede olijfolie. Rechts boven Kamille knoppen. Rechts onder Kamilleknoppen in Olijfolie.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *