Ziggy is 2 jaar jong en is helaas ter herplaatsing aangeboden. Met een schofthoogte van 73 cm en een gewicht van 40 kg is hij een grote jongen. Zijn huidige baas heeft moeite hem in bedwang te houden en om deze onzekere reu de begeleiding te geven die hij nodig heeft.

Een rondje uit met Ziggy kan een uitdaging zijn omdat hij nogal een drang heeft om achter katten, honden, fietsers en joggers aan te gaan. Daarnaast heeft hij, door zijn onzekerheid, gedrag ontwikkeld waarbij hij denkt de baas te moeten beschermen. Ook is hij af en toe onzeker bij nieuw bezoek. Toch heeft hij ook een goede band opgebouwd met personen die regelmatig op visite komen en dus vertrouwd zijn voor hem.

Ziggy vindt het erg leuk om zoekspelletjes te doen in de tuin. Speuren, puzzels en hersenwerk vind hij leuk en kan hij goed. Hij heeft ook verschillende cursussen gevolgd, waarbij de cursus ‘body awareness’ hem goed deed. Hij loopt rustig aan de lijn (zolang er niet al te veel afleiding is) en kent al heel veel commando’s.

Voor Ziggy zijn we op zoek naar nieuw opvangadres waar Ziggy de sturing kan krijgen die hij nodig heeft, hij onder goede begeleiding kan leren omgaan met nieuwe situaties, zich kan ontwikkelen tot een gezellige hond, en waar hij ook leert dat hij niet het gezin hoeft te beschermen.


Puppytekst: Vizimir is samen met zijn broertje en zusjes gevonden in een van de grootste wijken van de stad. Zij waren met z’n allen achtergelaten in een kartonnen doos. Zij werden gevonden door 3 jonge mensen, die bij toerbeurt voor de pups hebben gezorgd, tot hij naar Nederland kon komen.

Vizimir is geweldig gewoon, dat hij nog geen eigen thuis heeft snapt niemand. Hij is ontzettend vrolijk, erg leergierig, heel open en sociaal van karakter. Hij kan super goed overweg met kinderen en honden en is dol op spelen en apporteren. Als je hem aait gaat ie heerlijk op zijn rug bij je liggen.

kortom echt een geweldig zacht hondje, dat super voor elk gezin zou zijn.

Vizimir is op 4 mei aangekomen zijn opvanggezin in Nederland. Hij is hier direct te bezoeken, aangezien wij een snelle plaatsing beter vinden voor de hond, in verband met gewenning.

Naam Ziggy (voorheen Vizimir)
Geslacht reu
Leeftijd 08-12-2018
Gecastreerd ja
Grootte Groot, 73cm
Goed met kinderen? Nee
Katten? Nee
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 04/05/2019
Status geplaatst
Geplaatst op 04/05/2019
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Nest 3 5 pups T4 2019

Voor Ziggy zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Ziggy zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.