Bailey is een lieve stoere hond met waaks karakter. Hij is naar zijn baasjes heel sociaal en knuffelt graag. Van vreemden houd hij in eerste instantie wat afstand.  

Hij is zeer sociaal met andere honden en vind niets leuker dan lekker samen spelen. Bailey is gek op water vind het heerlijk mee te gaan naar het strand. Bailey kan prima mee in de auto, ook voor langere ritten. Hij gaat na de eerste 10 minuten rijden vaak lekker liggen en is rustig in de auto.

Bailey loopt netjes aan de lijn en kan, na gewenning bij een nieuw baasje ook los. Hij blijft in de buurt en kijkt altijd waar het baasje is. Bij het treffen van andere honden is het raadzaam Bailey aan de voet te hebben, tot dat er wat rustiger kennis kan worden gemaakt. Bailey is in zijn enthousiasme naar andere honden soms wat lomp, maar hij is niet agressief.

Bailey is op training geweest, en kent de basis commando’s. Hij vind samen trainen super leuk en de uitdaging is goed voor hem. Bailey is leergierig, en goed te motiveren met voer.  Tijdens het wandelen vindt hij het geweldig om te zoeken met zijn neus, bij voorkeur naar een brokje.

Bailey zal in eerste instantie afstand houden van vreemden. Bij visite in huis is het dan ook verstandig hem in zijn bench/mand te sturen. Wanneer de visite rustig zit kan hij komen kennismaken, dit doet hij dan ook netjes, en laat de visite daarna verder met rust. Het is belangrijk dat een nieuwe baas hierbij sturing geeft.

Bailey is gewend aan oudere kinderen in huis, hier gaat hij goed mee om.

Bailey kan niet met katten.


Puppytekst: Tutrakan is een super zachte lieve reu, hij is enorm aanhankelijk en vind kinderen geweldig.
Knuffelen en spelen zijn zijn grootste hobby’s.
Het is niet alleen een super sociaal ventje, maar hij is ook nog eens prachtig met zijn wolfsgrijze kleur.

Naam Bailey (voorheen Tutrakan)
Geslacht reu
Leeftijd 01-03-2019
Gecastreerd ja
Grootte Grote middelmaat, 30Kg
Goed met kinderen? Ja
Katten? Nee
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 27/07/2019
Status geplaatst
Geplaatst op 14/10/2023
Type hond Berghond / Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Karlovo nest T9 2019

Voor Bailey zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Bailey zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.