Tugba (Toeba) is een jong teefje van 1,5 jaar oud die ter herplaatsing wordt aangeboden. Tugba is in mei 2016 geboren in Bulgarije en geadopteerd door een gezin in Nederland.

Tugba is een actief meisje die het heerlijk vindt om naast de fiets mee te rennen. Daarnaast is ze erg lief voor kinderen van basisschoolleeftijden. Op dit moment woont zij ook in een gezin met 4 kinderen. Hoe zij op hele jonge kinderen of babys reageert is onduidelijk. Ook woont zij op dit moment samen met een kat, dit gaat prima.

De omgang met honden is goed, maar ze is, vooral naar grotere honden toe, erg onderdanig. Met honden die even groot, of kleiner zijn, kan ze beter spelen. Loslopen in een losloopgebied doet ze prima, echter luistert ze niet altijd gelijk als je haar voor roept om weer aan te lijnen. Dit moet goed geoefend blijven worden.

Tugba is het gewend om in de bench te slapen en in de bench te blijven als ze even alleen moet zijn. Dit doet zij prima. Een paar uurtjes alleen thuis zijn doet zij erg goed. In een nieuwe thuissituatie zal dit uiteraard weer opgebouwd moeten worden in verband met gewenning aan nieuwe omgeving.

Waarom wordt Tugba ter herplaatsing aangeboden vraag je je nu af. Tugba leeft nu in een groot gezin. Haar gezin is gek op haar en omschrijft haar als een lief en zachtaardig hondje. Toch merken zij dat Tugba niet op haar plek is binnen het gezin. Het voelt alsof er weinig klik is. Tugba is afstandelijk naar de gezinsleden toe. Daarnaast is het werkschema drastisch veranderd, waardoor Tugba te weinig aandacht krijgt die ze verdient. Het gezin is daarom op zoek naar een plek waar ruimte is voor Tugba om een goede band op te bouwen en waar ze lekker haarzelf kan zijn.

Inmiddels is Tugba bij haar opvanggezin, waar ze heerlijk speels is, lekker komt knuffelen en dol is op de hond

Naam Tugba (Maura)
Geslacht teef
Leeftijd 01-05-2016
Gesteriliseerd ja
Grootte Klein
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 17/09/2016
Status geplaatst
Geplaatst op 01/04/2017
Type hond Kruising
Nestnaam Buba's pups T15 2016

Voor Tugba zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Tugba zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.