Trent heeft in zijn leven al van alles mee gemaakt. Als jonge pup belandde hij in de shelter in Bulgarije. Helaas viel vanwege zijn angstige karakter lange tijd niemand voor hem. Uiteindelijk werd er iemand voor hem gevonden, die hem, en zijn zusje zou nemen. Helaas ontsnapte Trent onderweg tijdens het transport. Het kostte veel tijd en moeite hem te vangen. Dit is uiteindelijk wel gelukt, maar zijn plaatsing ging niet meer door. Sinds die tijd is Trent bij ons.

Trent is met andere honden een hartstikke sociale hond. Hij leeft in het gastgezin samen met zowel reuen als teven, en kan het met beide prima vinden. Hij vind het heerlijk om samen met de andere honden buiten te spelen en lekker rond te rennen. We vinden het voor Trent dan ook heel belangrijk dat hij een tuin krijgt. Deze moet zeker goed omheind zijn. We willen natuurlijk niet dat hij nog een keer ontsnapt.

Trent heeft inmiddels geleerd aan de lijn te lopen. Het omdoen van het tuig vind hij nog spannend, maar eenmaal aangelijnd loopt hij redelijk goed mee. Zeker in het bos gaat dit prima. In een drukkere omgeving vind hij nog wel snel dingen spannend. Trent is gewend om mee te gaan in de auto, dit doet hij goed. In huis heeft hij geleerd dat hij in de bench kan. Hierbij moet bij hem wel het deurtje open blijven, opgesloten worden vind hij erg lastig.

Trent zal nog heel veel moeten leren in een nieuw gezin. Voor hem zou het ideaal zijn als er al een andere, stabiele hond aanwezig is. Hier kan hij dan de kunst van afkijken. We plaatsen Trent liever niet midden in de stad, dit zou te veel prikkels geven voor hem. Hij kan soms ook erg waaks reageren wanneer er dingen voor het raam langs komen. Dit uit hij dan door hard te blaffen. Wanneer mensen binnen komen is dit veel minder.

Trent mag dan een angstige hond zijn, hij is ook vreselijk nieuwsgierig. Hierdoor is hij gelukkig wel leerbaar. Hij zal absoluut veel tijd nodig hebben om te wennen in een nieuwe situatie, maar met de juiste sturing is dit zeker mogelijk en zal hij nog heel veel kunnen leren.

Naam Trent (voorheen Trendafil)
Geslacht reu
Leeftijd 21-02-2019
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Nee
Katten? Onbekend
Honden? Ja
Woningtype Tuin noodzakelijk
Bijzonderheden? Angstig
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 08/08/2020
Status beschikbaar
Type hond Bulgaarse Herder
In het zonnetje? 1
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 08-08-2020
Kosten per maand 90
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 87 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Angstig

Voor Trent zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Trent zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.