Tess is sinds begin 2017 in Nederland maar paste door omstandigheden niet meer in het gezin. We zijn op zoek naar een nieuw thuis bij mensen die vallen voor haar zelfstandige, eigenwijze, grappige, slimme karakter, maar ook ruimte en begeleiding geven voor haar onzekerheid.

Bij haar laatste oppasadres gedroeg zij zich als een makkelijke, relaxte hond, die wandelen geweldig vindt, en graag buiten in de tuin is om te rennen en lekker te spelen. Meegaan naar bos of strand maar ook een stad vindt ze leuk en ze is gewend aan de auto.

Ze luistert goed, kent de basiscommando’s, en is vrij opgewekt. Tess is soms nog wat onstuimig aan de (korte) lijn en is soms een onzekere hond. We zijn op zoek naar een persoon of gezin waar zij de juiste sturing krijgt en waar zij verder getraind gaat worden en de tijd en ruimte krijgt om met die onzekerheid om te gaan. Tess kan hier zeker met de juiste begeleiding nog veel in groeien.

Tess kan prima alleen thuis blijven, al moet dat natuurlijk wel weer opgebouwd worden in een nieuwe omgeving. Ze is gewend aan een bench en aan een andere hond in het gezin. Vanwege haar onzekerheid geven wij de voorkeur aan een huishouden zonder erg jonge kinderen.

Van Tess zijn veel filmpjes beschikbaar.

NaamTess (voorheen Nadia)
Geslachtteef
Leeftijd10-12-2016
Gesteriliseerdja
GrootteGrote middelmaat
Goed met kinderen?Ja
Katten?Ja
WoningtypeVoorkeur voor een tuin
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds15/04/2017
Statusbeschikbaar
Type hondBerghond
NestnaamBerghonden nest T4 2017

Voor Tess zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Tess zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.