Tess is een ontzettend grappige, slimme hond, met een zelfstandig karakter. Tess is meestal heel vrolijk, en vind het leuk om veel aandacht te krijgen. Samen spelen of een beetje trainen vind zij hartstikke leuk. Zij kent een aantal basis commando’s en is gewend aan de bench. Tess vind het heerlijk om samen op de bank te liggen, of lekker in haar mandje. Haar bench is voor haar wel echt belangrijk, om haar voldoende rust te kunnen geven.

Tess vind het heerlijk om samen op stap te gaan. Ze kan vrijwel overal mee naar toe, en is dit ook gewend. Van café tot sportclub, en van dierentuin tot speeltuin, het kan allemaal. Tess doet het goed in de auto en vind het ook erg gezellig. Ook wandelen vind Tess leuk, maar dit hoeft voor haar niet elke dag. Net zo lief ligt zij lekker in de tuin of op het omheinde erf, te bakken in de zon. Tess is geen wegloper, maar een goede omheinig is ook voor haar wel gewoon belangrijk.

Tess kan prima met kinderen, deze vind ze helemaal fantastisch. Toch plaatsen wij haar liever niet in een druk gezin. Dit omdat het dan te onrustig voor haar wordt. Bij visite is het handig haar in de bench te leggen of lekker in de tuin, dan doet zij het prima. Naar mensen die zij goed kent is zij super sociaal. Zij kan zelfs “hallo” zwaaien met haar poot, super grappig. Onbekende mensen kan zij soms wat spannend vinden, maar meestal trekt dit snel bij als je haar even met rust laat. Haar onzekerheid uit ze door heel druk te worden, niet met agressie.

Tess kan als enige hond geplaatst worden, maar zij zou een maatje ook erg leuk vinden. Een maatje voor Tess zou een grote, stabiele reu zijn. Denk aan een andere berghond, of een flinke labrador of iets dergelijks. Een beetje lomp is zeker geen probleem, dat is Tess zelf ook.

Tess zoekt baasjes met humor, die het leven niet te serieus nemen. Die bereid zijn haar gewoon lekker zichzelf te laten zijn, en haar de sturing te geven die zij nodig heeft.

Van Tess zijn veel filmpjes beschikbaar.

Naam Tess (voorheen Nadia)
Geslacht teef
Leeftijd 10-12-2016
Gesteriliseerd ja
Grootte Grote middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 15/04/2017
Status beschikbaar
Type hond Berghond
Nestnaam Berghonden nest T4 2017
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 03-08-2018
Kosten per maand 50
Aantal sponsoren 1
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 45 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

 

Tess heeft 1 vaste maandelijkse sponsor voor een bedrag van 25 euro

Voor Tess zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Tess zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.