Lucca komt helaas bij ons terug ter herplaatsing. Lucca is sinds 2 jaar in Nederland en is in het eigen gezin een lieve sociale hond. Zijn huisgenoten kunnen alles met hem doen, maar Lucca is wel waaks naar bezoek. Dit is dan ook de reden voor zijn herplaatsing. In het gezin waar hij nu woont is regelmatig aanloop, en Lucca vind dit niet zo gezellig.

Tijdens een wandeling blijft Lucca, zowel aangelijnd als los, goed bij je lopen en hij kan met andere honden over het algemeen goed door één deur. Spelen doet hij graag met knuffels, touw, tak, bal (niet apporteren) met zijn baasje en ook met andere honden als er een klik is. Honden die hij niet leuk vind, worden door Lucca genegeerd. Lucca vind het heerlijk om lekker te ravotten, maar kan ook goed liggen en dan lekker chillen.

Lucca is een kruising met berghond, en heeft een sterk karakter. Hij luistert goed en kent commando’s, maar een harde aanpak werkt averechts bij dit soort honden. Samen werken is heel belangrijk.

We zoeken voor Lucca een gezin dat hem de juiste sturing geeft, en waar het over het algemeen wat rustiger in huis is. Lucca kan overigens prima met eigen kinderen, maar men moet wel realiseren dat bij kinderen ook veel aanloop, en dus drukte hoort.

Lucca kan goed met katten.

Lucca verblijft nog bij zijn gezin. Kennismakingen vinden alleen op afspraak plaats, en in verband met privacy van zijn gezin, op een door ons gekozen openbare locatie in Nederland.


Transporttekst: Arme Rony werd door zijn baasje achtergelaten, zomaar gedumpt, in een klein dorpje. Helemaal in de war was hij, en dwaalde dan ook maar een beetje rond. Al snel werd hij aangevallen door de dorpshonden, en verjaagd door de dorpsbewoners. 1 man had medelijden met Rony, en ving hem op in zijn tuin. Daar in die tuin mocht hij blijven, tot hij al zijn vaccinaties had gehad, en er plek voor hem was in de shelter. Nu mag hij op zoek naar zijn eigen fijne thuis!
Rony is hartstikke lief en sociaal. Kan met andere honden, katten en kinderen, loopt al een beetje aan de lijn, maar zal ook nog wel van alles moeten leren.
Rony is onderzocht door de orthopeed omdat hij een beetje vreemd loopt, maar deze heeft niets bijzonders kunnen ontdekken.

Naam Lucca (voorheen Rony)
Geslacht reu
Leeftijd 10-09-2019
Gecastreerd ja
Grootte Grote middelmaat, 75cm, 38kg
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 16/01/2021
Status geplaatst
Geplaatst op 25/03/2023
Type hond Bulgaarse Herder Berghond kruising

Voor Lucca zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Lucca zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.