Rolo is ter herplaatsing aangeboden. De voornaamste reden is dat Rolo graag de aandacht opeist en in het huidige gezin waar hij verblijft kunnen ze hem die aandacht niet meer geven. Daarnaast neemt Rolo in sommige gevallen de overhand binnen het gezin wat zich uit bijvoorbeeld in het verdedigen van zijn eten of zijn plek op de bank. Dit is uiteraard niet gewenst en zeker niet in een gezin met een jonge baby. Het huidige baasje heeft niet de tijd om met Rolo hier goed aan te werken. Rolo is momenteel geplaatst met zijn broer Benji.

Aan de lijn lopen doet Rolo goed en bij het commando ‘Release’ weet hij dat hij los van de lijn mag. Hij trekt wel een beetje aan de lijn maar is hier goed in bij te sturen. Rolo heeft echt het karakter van een Bulgaarse herder dus houdt van spelletjes, zoeken, rennen en is leergierig en slim. Hij vindt het leuk om voor je te werken. Het is echt een lieve hond die zich, over het algemeen, graag laat aanhalen.

We zoeken voor Rolo dan ook een consequente, stabiele baas die met dit gedrag om kan gaan. Rolo vindt kinderen lastig. We plaatsen hem om die reden dan ook niet in een huishouden met kinderen. Ben jij dat baasje dat Rolo de stabiliteit en rust kan geven die hij nodig heeft. Het zou Rolo erg helpen als hij geplaatst kan worden bij een volwassen, stabiele teef, of als hij geplaatst kan worden samen met zijn broer Benji.

Rolo heeft een schofthoogte van ongeveer 40 cm en weegt ongeveer 19kg.

NaamRolo
Geslachtreu
Leeftijd16-02-2015
Gecastreerdja
GrootteMiddelmaat
Status hondBeschikbaar
Goed met kinderen?nee
Katten?onbekend
WoningtypeGeen voorkeur
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds08/05/2015
Beschikbaar/geplaatstbeschikbaar
Type hondBulgaarse herder kruising
NestnaamRosa's pups 2015