Prachtige vent Eppo is op zoek naar een nieuw thuis, omdat zijn baasje niet meer voor hem kan zorgen.
Eppo is een grote, stoere vent met een lief, zacht karakter. Eppo is gewend om veel met zijn baas mee te gaan, voornamelijk naar diens werk. Hier gedraagt hij zich fantastisch.
Hij begroet klanten in de winkel vriendelijk en sociaal, en thuis is dit niet anders. Daar is hij wel waaks in de zin dat hij blaft achter het hek, maar zodra mensen worden binnen gelaten komt hij ze vrolijk begroeten. Hij gaat goed met bekenden en onbekenden, zowel volwassen als kind.
Eppo kent commando’s en loopt netjes aan de lijn. Ook is hij gewend aan de bench. Omdat hij gewend is veel mee te gaan, vind hij alleen thuis blijven wat lastig. Hij probeert dan te ontsnappen, maar sloopt hierbij niet. Sowieso is hij geen sloper, hij laat in huis alles netjes met rust, en in de tuin speelt hij graag met zijn eigen speelgoed. Hij graaft graag, maar doet dit niet in zijn eigen tuin.
Eppo kan prima met andere honden. Katten jaagt hij uit zijn eigen tuin, en kan daarbij behoorlijk pittig reageren. We plaatsen hem daarom niet bij katten.
Eppo is gewend aan kinderen in huis. Hij is sociaal naar hun, en ook naar hun bezoekende vriendjes/vriendinnetjes. Hij moet natuurlijk even iedereen begroeten, maar laat ze daarna netjes met rust.

Eppo is op dit moment medisch onder behandeling vanwege een probleem met zijn anaalklieren. Deze behandeling is nog niet afgerond, en zal door een nieuw baasje opgevolgd moeten worden.


Puppytekst: Rendy is samen met zijn broertjes en zusje gevonden in een dorpje in de buurt van de hoofdstad. Zij waren achtergelaten op straat. Zij zijn in een pleeggezin geweest, tot er plek voor hun was in het asiel.

Daar zijn zij al een beetje gesocialiseerd, onder andere met andere honden en mensen. Ook hebben zij daar al een beetje aan de lijn leren lopen. Maar, zoals iedere andere pup, zal ook Rendy nog heel veel moeten leren.

Naam Eppo (voorheen Rendy)
Geslacht reu
Leeftijd 29-12-2018
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Nee
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Bijzonderheden? medisch, zie tekst
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 04/05/2019
Status beschikbaar
Geplaatst op 04/05/2019
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Nest 1 6 pups T4 2019
medisch, zie tekst

Voor Eppo zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Eppo zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.