Lex is een schat van een hond, nieuwsgierig en speels. Waar deze jonge jongen behoefte aan heeft is rust en regelmaat. Helaas kan zijn huidige baasje hem dat niet bieden en daarom is Lex beschikbaar voor herplaatsing.

Sociale interactie vindt Lex spannend en de drukte van een grote stad maakt dat Lex snel overprikkeld raakt tijdens een wandeling. Dit uit zich in het blaffen naar mensen die te dicht naderen. Dit onzekere gedrag is ook terug te zien bij het ontvangen van visite, wat resulteert in geblaf.

Lex heeft al geleerd om te gaan met mensen die langs lopen, dus met geduld en de juiste begeleiding, in een iets rustigere omgeving, kan Lex hier zeker nog stappen in maken. Aan de lijn lopen gaat steeds beter en met het commando ‘focus’ leert hij andere honden te negeren. Dit is met katten nog niet gelukt. Ziet hij een kat dan wilt Lex er achter aan, Jonge kinderen vindt Lex ook spannend, zeker als ze zorgen voor meer drukte in zijn omgeving. Dit geldt voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

Met een schofthoogte van 30 cm en een gewicht van 7 kilo is Lex een klein ventje. Voor hem zoeken we een baasje die met veel geduld en liefde de training wil oppakken die Lex verder brengt en waardoor zijn zelfvertrouwen zal toenemen. We plaatsen Lex niet in een gezin met kinderen of wonend in een drukke omgeving.


Puppytekst: Rags en zijn 2 zusjes zijn op zoek naar een thuis. Vier van zijn broertjes en zusjes zijn al eerder naar Nederland gekomen, en hebben bijna allemaal al een thuis gevonden. Nu wil Rags ook graag een plekje voor zichzelf!

Naam Lex (voorheen Rags)
Geslacht reu
Leeftijd 20-09-2019
Gecastreerd ja
Grootte Klein
Goed met kinderen? Nee
Katten? Nee
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 30/05/2020
Status geplaatst
Geplaatst op 24/04/2021
Type hond Bulgaarse Herder kruising
Nestnaam R nest T1, 2 & 4 - 2020

Voor Lex zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Lex zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.