Poli is een zachtaardig speels en ook wel ondeugend puppymeisje. Ze is 4 maanden oud en in opvang in Friesland bij een kindergezin met honden en katten. Ze is voergericht en dat is weer goed te gebruiken bij training en socialisatie. Poli loopt al mee aan de lijn al maar ze moeten ze nog wel verder gesocialiseerd worden op de grote wereld. Poli is met 3 nestgenootjes gevonden in een klein dorpje. Daar zijn veel grote berghond achtige honden die bij boeren het vee drijven of die kuddes bewaken. Ze vermoeden dat het een gedumpt overschot van een ongewenst nest is geweest. Vania en Poli hebben iets Leonberger achtigs maar zusje Nadia en broertje Richard (beiden in opvang Lelystad) zijn weer kortharig, wit met donkere vlekken. Dus hoe ze precies volwassen er gaan uit zien is lastig te zeggen. Wel zijn de pups nu al erg groot en vermoeden we dat ze volwassen een groot formaat gaan worden.

Poli is 15 april in de avond aangekomen in haar opvanggezin in Friesland samen en begrijpelijk nog niet zindelijk en nog erg op haar zusje Vania gericht. De jonge kindjes in het opvanggezin vindt ze nog spannend. Vania is makkelijker dan haar zusje Poli met de kindjes. Poli doet nooit kwaad maar ontwijkt de kindjes liever, vooral de jongste kindje van 1,5 jaar oud, al komt ze steeds meer naar het oudste zoontje toe voor lekkers of spelen. Ze heeft het wel naar haar zin in Nederland want haar staartje kwispelt bij aandacht voortdurend maar met de drukte van de kindjes durft ze vaak net niet te komen. Maar ze wil juist zo graag. Omdat ze nog veel socialisatie nodig heeft en nog moet opbloeien plaatsen we haar het allerliefst bij mensen met oudere kinderen vanaf 12 jaar die de ruimte hebben voor zo een grote hond en die veel tijd hebben om Poli nog alles te leren.

Poli is verder sociaal met andere honden en de katten in het opvanggezin. Ze zijn graag buiten. Binnen bekijken ze de wereld liever vanuit hun bench. Bedoeling is echter wel ze gewoon als huishond te plaatsen. Poli is een zacht meisje die steun zoekt als ze iets eng vindt. Ze is een lieve knuffel en er zit werkelijk geen kwaad in.leuk.

Deze beauty is op 15 april aangekomen in haar opvanggezin en is aldaar gelijk te bezoeken aangezien wij een snelle plaatsing voor de hond altijd beter vinden ivm gewenning.

Van dit nest is een filmpje beschikbaar

Wilt u meer informatie of wilt u dit schatje adopteren? Vul dan snel het intakeformulier in.

Naam Poli
Geslacht teef
Leeftijd 10-12-2016
Gesteriliseerd ja
Grootte Grote middelmaat/groot
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 15/04/2017
Status geplaatst
Geplaatst op 06/05/2017
Type hond Berghond kruising
Nestnaam Berghonden nest T4 2017

Voor Poli zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Poli zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.