Tanganaika werd samen met haar zusjes gevonden aan de oever van een meer. Daarom zijn alle drie de meiden vernoemd naar verschillende Bulgaarse meren. Tanganaika werd door haar nieuwe baasjes Penny genoemd.

Penny is een lieve, jonge dame. Zij heeft een aantal cursussen gevolgd, en kent dus ook wat commando’s. Lopen aan de lijn doet zij over het algemeen goed, tenzij ze een andere hond ziet waar ze graag mee speelt, dan wordt ze erg enthousiast. Met bekende honden vindt ze het heerlijk om lekker te spelen, onbekende honden vindt ze in eerste instantie wat spannend. Krijgt zij rustig de tijd om kennis te maken, dan komt dat vanzelf goed.

Penny is goed sociaal binnen het eigen gezin, en ook bekende visite wordt van harte welkom geheten. Hierbij is zij erg enthousiast. Onbekende visite vindt zij wat spannend, maar ook hierbij geld, geef haar de tijd, dan komt zij vanzelf los.

Penny is niet bekend met jonge kinderen in huis. Op straat lijkt zij deze wel leuk te vinden, ze laat zich aanhalen en is vriendelijk tegen ze.

Penny is gewend aan katten in huis. Hier gaat zij goed mee om. Soms wil ze met ze spelen, maar wanneer de kat dit niet wil, en dit ook laat merken, laat zij ze verder met rust. Op straat wil zij graag achter katten aan jagen.

Penny vindt het heerlijk om samen te gaan wandelen. Ook geniet zij erg van rondscharrelen in de tuin en spelen met haar knuffels. Penny is niet gewend aan de bench. Autorijden kan zij wel, maar zij is alleen gewend aan korte afstanden. (max. 30min).

Penny is ongeveer 55cm hoog en ze weegt zo’n 25kg. Hiermee valt zij in de middelmaat.

Naam Penny (voorheen Tanganaika)
Geslacht teef
Leeftijd 09-03-2018
Gesteriliseerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 14/07/2018
Status geplaatst
Geplaatst op 31/08/2019
Type hond Bulgaarse herder
Nestnaam Meren-nest 2018

Voor Penny zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Penny zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.