Ozzy heeft bijna een half jaar bij 2 vrouwen in Limburg gewoond. Zij kunnen helaas niet meer voor Ozzy zorgen omdat ze uit elkaar gaan maar samen met ons hopen ze dat hij heel snel een nieuw thuis vind waar hij de rest van zijn leven kan doorbrengen. En dat hij net zoveel liefde zal krijgen als hij ook aan zijn nieuwe baasjes zal geven!!

Hier een persoonlijke omschrijving van Ozzy bij zijn baasjes.

Toen we hem voor de eerste keer zagen werden we al snel verliefd op hem. Hij heeft even tijd nodig om aan je te wennen maar als dat zover is wil hij niets liever dan knuffelen of tegen je aan liggen.

Een normale dag voor Ozzy zag er als volgt uit: Als we wakker worden en beneden komen zit hij meestal al vrolijk kwispelend op ons te wachten. Zodra hij uit de bench komt, deze staat in de keuken, moet er eerst even 10 min gespeeld en geknuffeld worden.
Op ‘zijn’ vloerkleed komt hij het liefst boven op je zitten.
Daarna is het tijd voor eten. En hoeveel Ozzy ook van mensen en andere honden houdt, voedsel blijft zijn onbetwiste nummer 1!!
Heel dankbaar hondje voor zijn baasjes dus.
In de ochtend krijgt Ozzy altijd 250gram versvlees (carnibest). Vol ongeduld wacht hij netjes totdat het eten een beetje op temperatuur was gekomen maar zodra dit dan ook klaar staat kan hij niet wachten. Heerlijk vind ie dat.

Een half uurtje later is het tijd voor te wandelen. Het tuigje omdoen vindt Ozzy nooit leuk en de laatste tijd maakt hij er zelfs een spelletje van. Maar even volhouden en dan gaat het vanzelf. Ozzy is uiteindelijk vrij gewillig en weet dat hij lekker kan rennen. Elke ochtend een half uurtje lekker loslopen in het bos. Als de trein langs komt wordt hij een beetje gek en rent hij er een paar 100m achter aan. Even fluiten en dan komt ie ook vrijwel meteen weer terug. Andere mensen en honden vind hij heel interessant. Met honden wil hij graag snuffelen en mee spelen. Bij mensen blijft het vooral snuffelen. Metname met mannen heeft hij in het begin moeite en is hij afwachtend. In de achterbak van de auto rijden we weer terug naar huis en kijkt hij voldaan om zich heen. De rest van de dag is vooral een beetje slapen, wat spelen en genieten van het runderonderhuid stokje dat ie elke dag krijgt.
Een aantal dagen in de week is hij een paar uurtjes per dag alleen en dat gaat prima in de bench. Rond 4 uur krijgt hij dan 100gram brokken (junior). Dat is natuurlijk weer 1 groot feest! Hij wacht netjes voor de bak totdat wij ze erin gedaan hebben en hem zeggen dat ie mag eten. Dan is alles binnen 3 min ook op! En schoner krijgen wij zijn bak niet afgewassen! Nogmaals een erg dankbaar hondje.

Daarna is het tijd voor een grote wandeling van meestal 45 min tot 1uur. Ook hier leeft hij zich weer helemaal uit! Soms moet je even geduld met hem hebben want als Ozzy iets ruikt moet dat eerst even uitgebreid geanalyseerd worden. Maar ja, het blijft toch een hond hè!
Daarna gaan we nog even op bezoek bij Tinus, de hond van de ouders van Siona. Lekker ravotten tot dat 1 van de twee er klaar mee is en dan uitgeteld in slaap vallen. Aan de baasjes van Tinus is hij gewend. Hij heeft altijd heel even nodig om te ontdooien en daarbij moeten de mensen ook wel een beetje moeite doen om zijn hartje te stelen. Maar zodra dat zo is, is hij heel aanhankelijk en ligt hij het liefst op de voeten. Als hij maar bij je in de buurt kan zijn. Als we dan weer thuis zijn is het nog even spelen met hem, nog een keertje plassen voor het slapen gaan en dan loopt Ozzy ook meestal al vanzelf de bench in.

Kortom: ozzy is een hondje die je even de tijd moet geven om aan je te wennen. Zodra dat goed zit kun je ook niet meer stuk bij hem en wil hij knuffelen en aangehaald worden. Hij blijft een beetje schrikachtig voor harde geluiden, auto’s die langsrijden en geschreeuw. Met kleine kinderen gaat het goed (hij is wel een beetje voorzichtig in het begin als ze heel druk zijn), met andere honden ook!

Naam Ozzy
Geslacht reu
Leeftijd 08-02-2015
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Roemenië
In Nederland bij Zalikas sinds 18/07/2015
Status geplaatst
Geplaatst op 24/02/2016
Type hond Kruising
Nestnaam Nest 3 T11 2015

Voor Ozzy zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Ozzy zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.