Bob is helaas overleden aan de gevolgen van lymfeklierkanker.

Bob is een leuke, aardige hond die op zoek is naar geluk. Hij is erg onzeker, wat helaas leidt tot ongewenst gedrag. Tijdens de cursussen en de begeleiding door onze gedragstherapeut liet hij zeer veelbelovend gedrag zien, waaraan wij graag met de nieuwe baas/bazin verder willen werken. Het gezin met 3 kinderen waar Bob verbleef is niet de omgeving waar hij de rust kan krijgen die hij nodig heeft.

De uitdaging bij Bob is dat hij niet bij machte is om de talloze prikkels te verwerken. In al zijn onzekerheid valt hij vaak uit naar andere honden, andere mensen en visite. Naderende mensen vindt Bob erg spannend en toont dan ook vaak hetzelfde ongewenste gedrag. Gelukkig blijkt dat Bob met de juiste begeleiding wel beter met die situaties omgaat dus met juiste sturing, tijd en geduld is er zeker winst te behalen. Een rustigere omgeving, eventueel met een andere hond, is eigenlijk waar we Bob het meeste plezier mee doen. Hij is eigenlijk te onzeker om op eigen benen te staan, dus teveel vrijheid zal ook leiden tot ongewenst gedrag.

Net als de meeste honden vindt Bob het geweldig om te speuren en te spelen. Met een wandeling doe je hem een groot plezier. Bob kent heel veel commando’s. Hij heeft cursussen gevolgd als puppy, en cursussen voor beginners en gevorderden. We zijn op zoek naar een 1 of 2-persoons huishouden waar Bobby de beweging, begeleiding en rust krijgt waar hij behoefte aan heeft. Mede door zijn onzekerheid en de hoeveelheid prikkels dat het met zich meebrengt, plaatsen we Bob niet in huishoudens met kinderen en/of katten.

Bob weegt ongeveer 42kg en heeft een schofthoogte van 70cm.

NaamBob † (voorheen Louie)
Geslachtreu
Leeftijd04-06-2015
Gecastreerdja
GrootteMiddelmaat
Goed met kinderen?Onbekend
Katten?Onbekend
WoningtypeVoorkeur voor een tuin
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds29/09/2015
Statusoverleden
Geplaatst op04/10/2015
Type hondKruising
NestnaamNest 1 T17 2015

Voor Bob zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Bob zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.