Lara is een prachtige grote dame op zoek naar een nieuw thuis. Lara moet helaas verhuizen, omdat haar huidige baasje haar wegens ziekte niet kan geven wat zij nodig heeft.
Lara is een lieve, zachtaardige dame met een onzekere kant. Binnenshuis is zij met het eigen gezin heel sociaal. Zij kan goed overweg met de andere aanwezige hond, en is ook sociaal naar katten, konijnen en kippen. Lara heeft buiten wel jachtinstinct, en zal dit mogelijk in een nieuw gezin ook naar aanwezige kleindieren vertonen. Dit is echter prima te sturen, zodra ze bij het gezin horen zou dit geen probleem meer moeten zijn.
Lara’s grootste probleem zit hem in haar onzekerheid. Wandelen vind zij erg spannend, en sinds zij erg geschrokken is van vuurwerk, is dit nog moeilijker geworden. Hier zal dan ook aan gewerkt moeten worden door een nieuw gezin. Uiteraard bieden we hierbij ondersteuning van onze gedragsdeskundige.
Lara is niet gewend aan kinderen in huis, maar reageert niet negatief op het oppas kindje. Vanwege haar grootte en omdat zij soms wat lomp kan zijn, plaatsen wij haar liever niet bij jonge kinderen. Nieuwe mensen vind zij in het begin spannend, en zij zal dan blaffen. Zij is echter verder niet agressief, en wanneer zij rustig de tijd krijgt, zal zij kalmeren en kennis willen maken. Bij een eerste kennismaking zal men hier dan ook echt de tijd voor moeten nemen, en moeten beseffen dat Lara niet direct komt knuffelen.

Lara is een prachtige dame van zo’n 70cm en zij weegt ongeveer 28kg. Hiermee is zij een grote middelmaat.
Lara is geboren op 20-03-2017 in Bulgarije, en is gesteriliseerd.
Lara heeft, zoals te zien op de foto’s, maar 1 oog. Het andere oogje is zij helaas kwijtgeraakt bij een ongelukje met een kattennageltje. Hier heeft zij verder gelukkig totaal geen last meer van, en er is dus geen medisch onderliggend probleem.


Puppytekst:

Lizaa en Mona zijn liefdevol opgegroeid in een foster gezin tot de dag van hun reis naar Nederland.
Het zijn 2 gelukshondjes die geluk hebben gehad dat ze in huis opgroeien vanaf dat ze heel jong zijn.

Ze zijn gesocialiseerd met honden, katten en kinderen.
Het zijn 2 prachtige chocolade achtige kleur pups, ze zijn lief, speels, sociaal en open tegen mensen.
En zouden perfect in een elke gezin passen die op zoek zijn naar een lief en aanhankelijke hond.

Mona is een super mooi pupje dat dol is op mensen en graag komt voor een knuffel. Ze is heel relaxt qua karakter en kan goed met kinderen overweg.
Ze vind andere honden erg leuk en speelt graag met ze.

In haar opvanggezin kan ze s nachts zowel in de bench als los slapen, wandelen aan haar tuig doet ze al best heel erg goed, loslopen op veilige plekken kan ze ook.
Ze is een prachtige verschijning en nog veel liever en word naar verwachting een grotere middelmaat, ze zou graag snel een eigen gezin vinden net als haar zusje Lizaa heeft gevonden.

Haar ene oogje is wat troebel dit omdat ze dus is opgegroeid in een gezin met opvang kittens die ze geweldig vond en met spelen is per ongeluk haar oogje geraakt, wat geen blijvende schade zal geven.

Filmpjes zijn beschikbaar van Mona

Deze beauty is op 22-07 -2017 aangekomen in haar opvanggezin en is aldaar gelijk te bezoeken en te adopteren aangezien wij een snelle plaatsing voor de hond altijd beter vinden ivm gewenning.

Wilt u meer informatie of wilt u dit schatje adopteren? Vul dan snel het intakeformulier in.

Naam Lara (voorheen Mona)
Geslacht teef
Leeftijd 20-03-2017
Gesteriliseerd ja
Grootte Grote middelmaat
Goed met kinderen? Ja, kinderen vanaf 12
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Bijzonderheden? onzekerheid, training gewenst
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 21/07/2017
Status geplaatst
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Choco zusjes T8 2017
onzekerheid, training gewenst

Voor Lara zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Lara zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.