Bolt is een van onze langzitters. Een onzekere, zachtaardige, en voor het eigen opvang gezin een hele lieve hond. En hoewel hij het natuurlijk prima heeft in zijn opvanggezin droomt hij nog steeds van zijn eigen thuis, waar hij alles krijgt wat hij nodig heeft.

Bolt vind het heerlijk om samen te wandelen. Hij kan het vele kilometers volhouden, en geniet daar enorm van. Ook samen hardlopen of fietsen behoren tot de opties. Bolt kan door zijn onzekere karakter wel soms uitvallen buiten, maar dit is prima te sturen. Bolt heeft ook geleerd om los te lopen. Als baasje is het wel belangrijk om zelf overzicht te houden op de omgeving. Zie je iets wat hij spannend kan vinden, roep hem dan even bij je en ga even samen kennismaken.
Bolt is gek op zwemmen en spelen. Apporteren en een beetje behendigheid kent hij ook. Het is een ontzettend slimme, veelzijdige vent. Samen trainen is ook zeker mogelijk met hem.

In huis vind hij het fijn om bij je te liggen, lekker samen op de bank. Ook kan hij lekker slapen in zijn mand, en is hij gewend aan de bench. De bench is voor hem heel belangrijk voor zijn rust. ’s Nachts slaapt hij hier sowieso in, en ook wanneer er thuis gewerkt moet worden. Dit vind hij absoluut geen probleem, de bench is zijn veilige plek.

Bolt is gewend aan een wat ouder kind in huis. Hij kan het met dit kind enorm goed vinden, gaat graag bij hem liggen of even samen spelen. Ook kan er door het kind met Bolt gewandeld worden, uiteraard wel onder toezicht van een volwassene. Wel is het voor Bolt belangrijk dat het kind in huis een rustig kind is. Veel vriendjes en visite vind hij lastig.
Met de auto mee vind Bolt helemaal leuk, hij kan prima een paar uur in de auto. In zijn gastgezin woont Bolt samen met een teef, en dit gaat prima. Zij kennen elkaar al heel lang.

Wat Bolt het allerlastigste vind in het leven, is het ontvangen van visite in huis. Hij vind dit heel erg eng, en hij waardeert het enorm als je hem gewoon een poosje weg zet. Buiten wandelen kan hij in principe met iedereen, en op straat vind hij mensen ook veel minder eng. Hij negeert ze, of komt even een koekje halen. In huis is Bolt wel trainbaar met visite. Hij heeft een poosje bij een gedragstrainer in huis gezeten, en daar vond hij het uiteindelijk hartstikke leuk als er bekende mensen op bezoek kwamen. Hier valt dus nog wel winst in te behalen.

Bolt is echt gek op eten, en dit kan ook best af en toe ingezet worden om hem te helpen over bepaalde drempels te komen. Hoewel we hem natuurlijk liever zonder omkoping leren dat alles normaal is, is dit wel een handig hulpmiddel om af en toe in te zetten.

Bolt kent de basiscommando’s, en loopt goed aan de lijn. In huis is hij over het algemeen vrij rustig. Hoewel Bolt bij zijn gastgezin op een flat woont, zou de meest ideale plaatsing voor hem toch wel een huis met een tuin zijn.

Wat we eigenlijk zoeken voor hem zijn dus in het kort mensen die het leuk vinden om actief bezig te zijn met een hond, en die misschien al een hond hebben.
Bolt is echt heerlijk om me te wandelen. Zeker als je rustig woont, graag naar strand gaat of water in de buurt hebt. Mensen die deels werken zijn geen enkel probleem want met andere hond kan hij tegenwoordig prima alleen thuis zijn. Of hij dit zonder andere hond ook kan weten we niet.

Bolt wordt niet geplaatst bij katten, konijnen en andere kleine prooidieren.

Naam Bolt, (voorheen King)
Geslacht reu
Leeftijd 01-03-2015
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Onbekend
Katten? Nee
Honden? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 16/07/2015
Status beschikbaar
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Nest 4 K-nest T10 2015
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 04-03-2017
Kosten per maand 50
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 45 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Voor Bolt zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Bolt zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.