Bolt is 1 van onze langzitters, en alhoewel hij het natuurlijk prima heeft in zijn opvanggezin droomt hij nog steeds van zijn eigen thuis, waar hij alles krijgt wat hij nodig heeft.

De langzitters promoten is lastig, je kent ze door en door, je bent van ze gaan houden en kent hun ins en outs.

Laten we beginnen dat Bolt een kleine middelmaat hond is, hij is onzeker en uit dat soms door te blaffen en uit te vallen, tenzij je hem sturing geeft. Nu is hij niet zo zwaar of sterk en is dat simpel bij te sturen, maar dat gedrag willen we natuurlijk voorkomen omdat het voor hem niet fijn is.

Wandelen vind Bolt geweldig, hij wandelt zo kilometers met je en geniet daar enorm van. Ondanks dat hij sommige dingen spannend kan vinden, gaat dit prima als je hem hier in begeleid. Ook samen hardlopen en fietsen vind hij erg leuk.
Ook loslopen kan hij prima, mits je daarin even met hem meekijkt wat spannend is, als je hem rustig laat kennis maken met alles of even bij je roept word het al snel heel erg leuk.
Hij is gek zwemmen en spelen, apporteren en beetje behendigheid kent hij ook, het is echt een hele slimme, veelzijdige vent.
In huis ligt hij graag bij je, slaapt relaxt op de bank, in zijn mand of in zijn bench. Voor zijn rust zit hij ‘s nachts en als er gewerkt moet worden in de bench. Dit vind hij geen enkel probleem, zijn bench is zijn veilige plek.
Hij leeft samen met een wat ouder kind, die hij ook geweldig vind, zeker lekker bij hem liggen of even spelen. Hij kan er ook samen met de andere hond of 1 van zijn ouders erbij mee wandelen, om even aan te geven dat Bolt ook gewoon echt een lieverd is.
Met de auto mee vind hij ook helemaal leuk, hij kan prima een paar uur in de auto.
Op dit moment leeft hij samen met een andere hond, wat hij heel erg leuk vind.

De grootste moeite heeft hij in het begin met visite, hij vind ze echt spannend, hem even weg zetten vind hij echter geen enkel probleem.
Wandelen kan hij in principe met iedereen en op straat vind hij de meeste mensen niet eng en dan negeert hij ze of komt hij even wat voer bij je halen.
Hij is echt dol op eten en je kan hem daar ook echt mee omkopen, al leren we hem natuurlijk liever zonder voer dat alles gewoon ‘normaal’ is.
Bolt kent de basis commando’s en is in huis vrij relaxt,. Hoewel hij nu op een flat woont, is een huis met een tuin wel echt het meest ideale voor hem.

Wat we eigenlijk zoeken voor hem zijn dus in het kort mensen die het leuk vinden om actief bezig te zijn met een hond, en die misschien al een hond hebben.
Bolt is echt heerlijk om me te wandelen, zeker als je rustig woont, graag naar strand gaat of water in de buut hebt. Mensen die deels werken zijn geen enkel probleem want met andere hond kan hij tegenwoordig prima alleen zijn.
Als je niet teveel aanloop krijgt van mensen, of het niet erg vind om er tijd in te stoppen om hem te trainen, of hem af en toe even weg te zetten dan is hij echt de perfecte hond.

Bolt is zo geworden omdat hij door groep honden is aangevallen toen hij nog geen jaar was, zijn baasjes hebben helaas in verband met gezinsuitbreiding daarna te weinig met hem kunnen doen om zijn angst weg te halen. Helaas is deze angst toen gegeneraliseerd naar eigenlijk alles, doordat ze hem niet verder hebben gesocialiseerd, en geen sturing hebben gegeven.
Toen hij bij ons terugkwam, is hij als 1 van onze projecten bij een trainingscentrum geweest en daarna intern bij de gedragstherapeut, waar hij ook met visite uiteindelijk het prima deed en hij het heerlijk vond als bekenden gezellig op visite kwamen.
Hij heeft alles geleerd wat nodig was om zijn grootste angsten weg te halen en nu leeft hij alweer maanden bij zijn huidige opvanggezin.
Natuurlijk heeft hij het daar prima, maar hij verdiend gewoon echt zijn eigen thuis bij mensen die hem gewoon zien als de geweldige mooie lieve vrolijke speels hond die het is met een klein hartje.

Bolt wordt niet geplaatst bij katten, konijnen en andere kleine prooidieren.

NaamBolt, (voorheen King)
Geslachtreu
Leeftijd01-03-2015
Gecastreerdja
GrootteMiddelmaat
Goed met kinderen?Onbekend
Katten?Nee
WoningtypeGeen voorkeur
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds16/07/2015
Statusbeschikbaar
NestnaamK nest T10 2015

Voor Bolt zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Bolt zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.