Kate met haar prachtige ogen is een bijzondere lieve meid. Enerzijds vanaf pup een goede basisopvoeding gehad, anderzijds wat onzekere kanten waardoor ze niet meer in haar gezin paste.

Katie, zoals ze in het opvanggezin ( zuid holland ) wordt genoemd is een ontzettend lieve en zachtaardige schat.
Ze heeft in het begin echt moest wennen aan alles: knuffelen, aaien, bij je komen, eigenlijk alle aandacht. Langzaam aan is ze meer los aan het komen. Inmiddels is ze ontzettend blij als we thuis komen en ligt ze graag bij je. Aandacht vindt ze echt geweldig en kan soms dansen van vreugde van alle aandacht die ze krijgt. Wel kost het tijd en veel geduld, voordat ze je vertrouwen heeft gewonnen en het gevoel heeft dat het goed is. Als dit is gelukt, kan ze perfect luisteren en wil ze enorm graag met je spelen en rennen, ook zwemmen vindt ze geweldig.

Nieuwe honden zijn telkens weer spannend. Ze wil enorm graag, maar is onzeker in de manier waarop ze een andere hond kan benaderen. Katie heeft hierbij de juiste begeleiding nodig. Als ze eenmaal een hondenmaatje heeft, geniet ze enorm van het samen zijn en spelen. Katie is namelijk super speels. Wij begeleiden haar hierin door haar elke dag met andere honden in aanraking te laten komen, rustig aan elkaar te laten wennen en ze vrij te laten spelen.

Voor katie zou het goed zijn om een baas te vinden die haar vertrouwen geeft en het geduld heeft om haar zelfvertrouwen op te bouwen. Iemand die samen met haar aan haar onzekerheden kan werken en haar kan bevestigen dat ze het goed doet. Het zou voor Katie fijn zijn als er een andere, stabiele, hond in haar omgeving is waar zij zichzelf aan kan optrekken en mee kan spelen.

In haar opvanggezin ervaren zij dat Katie het heerlijk vindt om in de aanwezigheid te zijn van vertrouwde mensen, kinderen en honden.

Vreemde mensen, zoals visite of kinderen die komen spelen kan zij spannend vinden. Katie gaat dan zelfstandig naar haar bench om de situatie aan te kijken en rustig af te wachten. Katie komt uiteindelijk vanzelf naar je toe. Een eigen veilige plek, en haar hier even met rust laten, is voor haar dus belangrijk en helpt haar in situaties die zij spannend vindt. Daarnaast houdt ze enorm van buiten zijn, ze kan de hele dag buiten liggen, spelen en rennen.

Wandelen aan de lijn doet Katie netjes zonder te trekken. Op rustige plekken kan ze prima los lopen en leuk spelen met andere honden. Katie kan goed een paar uurtjes alleen thuis zijn, ze ligt dan los in huis. Uiteraard moet dat in haar nieuwe huis rustig opgebouwd worden, zoals bij elke hond. Katie speelt graag met de bal, zou super geschikt zijn om mee te trainen en sporten.

Naam Kate (voorheen Fanta)
Geslacht teef
Leeftijd 01-04-2015
Gesteriliseerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja, kinderen vanaf 12
Katten? Onbekend
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Bijzonderheden? Onzekerheid
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 14/09/2015
Status Niet plaatsbaar
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam F-nest T14 2015
Sponsorbaar 1
In opvang sinds 01-12-2015
Kosten per maand 45
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 40 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Onzekerheid

Voor Kate zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Kate zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.