Igor is de onzichtbare hond. Hij verblijft al jaren bij zijn gastgezin, maar een intake voor hem volgt nooit. Igor is een lieve, zachtaardige reu met een onzeker karakter. Hij woont in het gastgezin in een groep reuen, en doet dit super goed. Hij kan het vooral ontzettend goed vinden met de grote stabiele honden.

Igor vind het heel leuk om mee te gaan in de auto, om ergens te gaan wandelen. Waar dit is maakt niet zo veel uit voor hem, hij kan mee naar het bos, maar ook mee naar de stad en een terrasje. Hij vind dit wel super spannend, maar hoe vaker je dit met hem doet, hoe beter hij er van wordt.

Voor Igor zou het fantastisch zijn als hij geplaatst wordt bij een of meerdere andere, stabiele honden. Hij kan hier enorm veel van leren en trekt zich ook aan hun op. Met wandelen kan Igor netjes aan de lijn lopen. Hij trekt niet, valt niet uit en doet niet vervelend. Als hij ontspannen is kwispelt hij zachtjes. Hij is makkelijk aan te lijnen en gaat rustig met je mee.

Igor vind het heerlijk om samen met de andere honden te spelen en te rennen in de tuin. Hij is nog super speels en die tuin is dan ook echt een vereiste. Tijdens het wandelen mag hij niet zomaar loslopen. Op een goed omheind terrein kan dit wel, mits er een andere hond bij is. Het makkelijkst is om dan gewoon een sleeplijn aan zijn tuig te laten, op die manier kan je hem altijd weer makkelijk pakken.

Igor leert langzaam aan mensen steeds leuker te vinden. Hij is ondanks zijn onzekerheid een rustige, kalme hond. Blaffen doet hij vrijwel nooit. Visite vind hij natuurlijk wel spannend. Of dit volwassenen of kinderen zijn maakt daarbij voor hem niet uit. Het handigste is om hem dan of in de bench te zetten, of lekker in de tuin te laten waar hij lekker zijn eigen gang kan gaan.

Voor Igor zou het wenselijk zijn als hij in een rustig huishouden terecht komt, waar niet al te veel visite komt. Maar wel bij mensen die graag wat gaan ondernemen. Hoe meer hij samen met je doet, en ervaart dat hij het aan kan, hoe beter hij daar van wordt. Igor zou het leuk doen als een gezinshond bij een gezin waar ruimte tijd en geduld voor hem is. Igor heeft het namelijk absoluut in zich om nog te wennen in een leuk gezin, mits hij hier de kans voor krijgt.


Naam Igor
Geslacht reu
Leeftijd 24-12-2014
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Onbekend
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 22/06/2015
Status beschikbaar
Type hond Bulgaarse herder
Nestnaam I-pups 2015
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 22-06-2015
Kosten per maand 60
Aantal sponsoren 1
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 55 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Igor heeft 1 vaste maandelijkse sponsor voor een bedrag van 50 euro

Voor Igor zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Igor zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.