Max is een knappe vent, die graag even de kat uit de boom kijkt. Hij moe tin het begin erg wennen aan vreemden, en je zal eert zijn vertrouwen moeten winnen. Heb je dit eenmaal voor elkaar, dan zoekt hij je graag op voor een knuffel.

Max heeft vanaf zijn puppytijd met veel plezier bij zijn baasje gewoond, maar wegens omstandigheden kan dit helaas niet meer zo blijven.

Max heeft een puppycursus gevolgd. Dit vond hij best lastig. Niet vanwege de commando’s, maar vanwege de vele aanwezige mensen.

Max is gewend om met uitlaten aan de riem te lopen. Vanwege zijn onzekerheid loopt hij alleen af en toe op zeer overzichtelijke plaatsen los. Dit kan in een nieuw gezin pas wanneer hij volledig vertrouwd met je is. Hij luistert in principe wel gewoon goed, maar vanwege zijn onzekerheid is hij wel onvoorspelbaar. Daarin zit een risico met betrekking tot weglopen.

Max is een echte buitenhond. Hij vind het heerlijk om de hele dag buiten te liggen en alles in de gaten te houden. Hierbij zal hij ook af en toe best even van zich laten horen.

Naar andere honden is Max sociaal. Op dit moment woont hij in een gastgezin samen met meerdere honden, dit gaat prima.

Max is zeer gehecht aan zijn maatje Dicky, en we plaatsen de heren dan ook het liefst samen.

Naar kinderen is Max heel lief. Hij heeft op dit moment een aantal jonge kinderen in zijn omgeving, en hier is hij heel gek op.


Puppytekst: Onze prachtige Havi is samen met zijn zusjes en hun moeder gevonden op straat, heel jong want ze hadden hun oogjes nog niet eens open. En deze gaan normaal rond een dag of 10 open bij pups.

Zij hadden dus het geluk op te mogen groeien bij een liefdevol opvanggezin in het land van herkomst in een huis met een tuin. Daar leefden ze samen met andere dieren en met kinderen.
Ze zijn enkele weken voor vertrek richting puppy gedeelte gegaan van het shelter van Animal rescue Sofia om naar Nederland te mogen reizen.

Mama Gina is inmiddels geadopteerd en omdat zij een middelmaatje is, verwachten we dat de pups ook middelmaat hondjes zullen worden. Havi is een prachtige pup die goed met honden kan, gewend is aan kinderen en lekker speels en actief buiten.

Het zijn heerlijke sociale hondjes, volgens het type Bulgaarse herder zoals wij zo vaak naar Nederland halen, super leuke familie honden, die slim, zachtaardig, lief en trainbaar zijn. (te vergelijken met een retriever) maar zoals elke pup zal Havi ook nog het nodige moeten gaan leren.

Deze lieverd is op 2 november aangekomen in zijn opvanggezin en is aldaar gelijk te bezoeken aangezien wij een snelle plaatsing voor de hond altijd beter vinden ivm gewenning

Wilt u meer informatie of wilt u deze lieverd adopteren? Vul dan snel het intakeformulier in.

Naam Max (voorheen Havi)
Geslacht reu
Leeftijd 21-06-2017
Gesteriliseerd ja
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Onbekend
Honden? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 01/11/2017
Status beschikbaar
Geplaatst op 09/11/2017
Type hond Bulgaarse herder
Nestnaam Gina's nest 2017

Voor Max (koppel met Dicky) zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Max (koppel met Dicky) zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.