Lieve Guus moet helaas op zoek naar een nieuw baasje, vanwege een echtscheiding.
Guus is bij het eigen gezin een lieve en grappige en ook rustige hond. Hij vindt het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden en ook om lekker te slapen in zijn mand of dichtbij de stoel of bank waar zijn baasjes zitten.
Guus houdt ook van spelen. In huis met een knuffel, buiten met andere, bekende honden (daarbij heeft hij z’n voorkeuren).
Guus houdt van lange wandelingen in het bos. Hij is dan dolblij en rent veel heen en weer en is nieuwsgierig. Hij is supertrouw en blijft altijd bij zijn baasjes in de buurt lopen, en ook aan de lijn is hij makkelijk. In een nieuw gezin zal loslopen natuurlijk wel opnieuw opgebouwd moeten worden.
Guus houdt ook van veel rust en regelmaat, voorspelbaarheid en veiligheid. Hij houdt niet van water. Verder is hij ook best schrikkerig, bijvoorbeeld als er in de buurt een onverwacht hard geluid is. Hij loopt ook met een grote boog om sommige (dominante of lawaaierige) honden heen. Ook van drukke spelende (kleine) kinderen schrikt hij. Op zijn eigen territorium vindt hij onverwachte bewegingen van ‘vreemde’ mensen niet fijn. Dan kan hij impulsief gaan blaffen. Dit gedrag vereist dan ook sturing van zijn baas.
Zolang Guus rust en regelmaat wordt geboden is hij een hele lieve, fijne en makkelijke hond. Verder is hij supertrouw en op een prettige manier aanhankelijk.
Guus loopt netjes aan de riem en kent een aantal commando’s. Als pup is hem de bench aangeleerd, echter is deze de laatste tijd niet meer gebruikt. Guus is niet gewend om samen te wonen met andere dieren of jonge kinderen. Om die reden plaatsen we hem liever als enige hond, en niet bij kinderen onder de 12.

Guus is ongeveer 54cm hoog en weegt zo’n 30kg. Hiermee is hij een flinke middelmaat.

Wij plaatsen zowel in Nederland als in België! In verband met de privacy van onze gastgezinnen vinden kennismakingen plaats op een openbare locatie in Nederland.

Voor de veiligheid van onze honden plaatsen wij ze alleen bij mensen die een volledig omheinde tuin hebben en/of een goed afgesloten balkon.


Naam Guus (voorheen Dnieper)
Geslacht reu
Leeftijd 18-04-2020
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat, 54cm 30kg
Goed met kinderen? Ja, kinderen vanaf 12
Katten? Onbekend
Honden? Onbekend
Woningtype Voorkeur voor een tuin.
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 19/09/2020
Status beschikbaar
Geplaatst op 19/09/2020
Type hond Bulgaarse Herder
Nestnaam PS pups Rivierennest

Voor Guus zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Guus zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.