Amigo komt helaas bij ons terug ter herplaatsing, omdat zijn baasjes gaan scheiden.

Amigo is een vrolijke, zachte, en onzekere jonge hond. Hij is gewend aan de bench, en kan zonder afleiding netjes aan de lijn lopen.
Wanneer hij andere honden ziet wil hij graag spelen, al kan hij in het begin erg onzeker zijn bij onbekende honden.
Visite ontvangen vind hij spannend, en hij heeft wat tijd nodig om te wennen. Eenmaal gewend, komt hij wel even kijken. Naar het eigen gezin is hij vrolijk blij en heel sociaal.
Amigo is gewend aan kinderen in huis, maar kan hier mee soms wat lomp spelen. We plaatsen hem daarom liever niet bij kinderen onder de 10.
Amigo kan overweg met katten. Hij is niet gewend om los te lopen, en heeft de neiging om dingen op te eten op straat (takken, blaadjes, etc). Door hem af te leiden met snoepjes strooien is dit wel minder geworden, maar niet volledig over.
Amigo vind mee gaan in de auto heel erg spannend.


Puppytekst: Franco is een lief, zachtaardig hondje. In het begin vind hij alles nog best spannend, hij wacht graag even af om te zien wat er gaat gebeuren. Heb je echter zijn aandacht getrokken, dan komt hij best even kijken, en wil dan ook graag vriendjes worden.
Door zijn zachte, wat afwachtende karakter zou een druk gezin niet heel passend zijn. Liever zoeken we een wat rustiger gezin of plekje voor hem, waar men hem helpt uit zijn schulp te komen, maar waar men ook respect heeft voor zijn karakter.
Franco is lief en sociaal naar andere honden. Ook met katten kan hij goed overweg.

Franco is geboren op 15-05-2021 in Bulgarije, en is gecastreerd.

Voor de veiligheid van onze honden plaatsen wij ze alleen bij mensen die een volledig omheinde tuin hebben en/of een goed afgesloten balkon.

Naam Amigo (voorheen Franco)
Geslacht reu
Leeftijd 01-05-2021
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat, ongeveer 50 cm, 25kg
Goed met kinderen? Ja, kinderen vanaf 12
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 10/09/2021
Status geplaatst
Geplaatst op 26/08/2023
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Nest 5 pups T7 2021

Voor Amigo zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Amigo zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.