Clara, die in haar gastgezin Fini wordt genoemd, heeft een verhaal. Zij is als jonge hond geplaatst via een stichting in Duitsland. Helaas ging het tussen haar en haar baasje daar niet goed, en wilde de stichting haar terug sturen naar Bulgarije. Zij reed vanaf Duitsland mee in de bus waar onze transport hondjes in zaten. Eenmaal aangekomen hebben wij kennis gemaakt met Fini, en haar ingeschat. Wij zagen het wel zitten om haar over te nemen. Haar terugsturen naar Bulgarije vonden we echt te zielig.

Inmiddels is Fini alweer een hele tijd bij ons. Zij woont bij ons samen met Chudo, en dit vind ze heel gezellig. Zij kunnen eventueel ook samen geplaatst worden. Samen met Chudo ligt zij vrijwel de hele dag buiten, hier geniet ze enorm van. Zon of regen, het maakt haar weinig uit. In de modder liggen vind ze super grappig.

Fini is een lieve, zachtaardige hond met een wat onzeker randje. Bij ons is ze redelijk stabiel, maar in een nieuw gezin zal hier zeker aandacht aan besteed moeten worden. Het is voor Fini heel belangrijk dat je niet boos of naar tegen haar doet, maar respectvol met haar om gaat. Het is wel belangrijk om duidelijk tegen haar te zijn, maar wel met respect voor haar grenzen. Ze kan naar nieuwe mensen soms wat eenkennig zijn, en op eigen terrein reageert zij wel waaks. Dit komt vooral voort uit haar onzekerheid, want als ze schrikt rent ze gelijk weg.

Voor Fini zou het fijn zijn als zij terecht komt bij mensen die al een andere, stabiele hond hebben, en een grote tuin hebben. Zij zou ook prima op een boerderij kunnen, naar vee is zij respectvol. Wel zal het terrein omheind moeten zijn. Fini vind het bij haar opvanggezin leuk om samen te trainen. Ze kent inmiddels alle basis commando’s en is gewend aan de bench. Ook vind zij het super leuk mee te gaan in de auto. We plaatsen Fini liever niet midden in de stad omdat dit te veel prikkels geeft voor haar.

Fini is sociaal naar kinderen, maar we plaatsen haar liever niet bij kinderen onder de 12. Dit omdat de drukte van vriendjes op visite te veel voor haar kan zijn. Fini kan in principe met allerlei dieren. Vanuit de bench kan ze wel blaffen naar een passerende kat, maar wanneer zij los loopt doet zij er niets mee. Wel kan zij fel reageren naar anderen om haar dierenvriendjes te beschermen.
Fini is waarschijnlijk een kruising met berghond en iets van poolhond of akita. Het is belangrijk om je even in te lezen over deze rassen.

Fini is geboren op 20-06-2019 en is reeds gesteriliseerd.

Voor de veiligheid van onze honden plaatsen wij ze alleen bij mensen die een volledig omheinde tuin hebben en/of een goed afgesloten balkon.

Naam Fini (voorheen Clara)
Geslacht teef
Leeftijd 20-06-2019
Gesteriliseerd ja
Grootte Grote middelmaat
Goed met kinderen? Ja, kinderen vanaf 12
Katten? Nee
Honden? Ja
Woningtype Tuin noodzakelijk
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 16/07/2021
Status beschikbaar
Type hond Berghond kruising
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 16-07-2021
Kosten per maand 50
Aantal sponsoren 1
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 45 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Fini heeft 1 vaste maandelijkse sponsor voor een bedrag van 50 euro

Voor Fini zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Fini zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.