Moos is een energieke jonge herder-kruising, op zoek naar een actief gezin.
Moos is een superleuke, actieve hond. Hij draait in het gastgezin binnen een paar dagen al naadloos mee in de roedel, weet precies wat er van hem verwacht wordt. Hij slaapt netjes in de bench, en weet ook overdag goed daar zijn rust te pakken.

Moos heeft veel energie, en zoekt dan ook een baas die dit in goede banen kan leiden. Moos vind kennismaken met nieuwe honden wat spannend, maar binnen de roedel is hij vrij brutaal. Hij laat zich de kaas niet van het brood eten. Ook hier in zal een nieuwe baas wat sturing moeten bieden. Hij vind het wel fantastisch om samen met een andere hond te kunnen spelen.

Moos is volledig zindelijk, en meld zich wanneer hij uit moet. Hij vind het fantastisch om samen te gaan wandelen, maar kan hierbij wel aan de lijn trekken. Hij heeft puppycursus gevolgd en kent een aantal commando’s.

Moos is waarschijnlijk heel geschikt voor een leuke hondensport.
Moos is gewend om samen te wonen met kinderen. Dit doet hij goed, zo lang de kinderen hem in zijn waarde laten. Hij kan wel wat lomp spelen, en is daarom niet geschikt voor bij te kleine kinderen. Kindervisite vind hij wat lastig, op zo’n moment zit hij graag in zijn bench, dit geeft hem rust en veiligheid.

Moos is gewend om mee te gaan in de auto, en doet dit prima. Hij gaat lekker liggen en je hoort hem niet meer. Moos woont in het gastgezin samen met 3 katten. Hij vind deze een beetje spannend, maar ook erg interessant. Hij vertoont geen agressief gedrag naar ze, maar wil wel graag spelen.

Naam Endorphin, nu Moos
Geslacht reu
Leeftijd 01-12-2018
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja
Katten? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 05/04/2019
Status geplaatst
Geplaatst op 16/07/2019
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Nest 4 6 pups T2 2019

Voor Endorphin zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Endorphin zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.