Als leven lijden wordt is liefde loslaten

Ella is ingeslapen op maandag 29-11-2021

“Lieve Ella, wat was je een geweldige hond. Ondanks de moeilijke momenten, hebben we ook erg van je genoten. Je was lief voor ons, voor de kinderen, wilde altijd spelen maar kon ook heerlijk rustig liggen slapen op onze (lees: jouw) bank. Vriendin, we gaan je missen. Hopelijk heb je rust gevonden.” Baasje van Ella

Ella is binnen het eigen gezin een lieve, zachtaardige hond. Zij vind het fijn om te knuffelen en zoekt graag contact met de baas. Daar buiten is Ella een hond met een gebruiksaanwijzing. Zij raakt snel overprikkelt, en valt dan uit.
We zoeken voor Ella een thuis met veel rust. Bij voorkeur bij een persoon of echtpaar zonder kinderen, en waar weinig bezoek komt. Iemand met een grote tuin, of wonend in het buitengebied. In de tuin spelen en lekker rondhangen vind Ella fijn, wandelen is voor haar erg lastig. Hier krijgt ze te veel prikkels te verduren.
Wanneer Ella ontspannen is, kan zij wel netjes aan de lijn lopen. Ook kent zij een aantal commando’s. Ella kan ook goed alleen thuis zijn.
Uiteraard zullen wij na plaatsing van Ella zo veel mogelijk begeleiding bieden, om de nieuwe baas te helpen.

Ella is ongeveer 53cm hoog en weegt zo’n 25kg. Dat maakt haar een mooie middelmaat.

Voor de veiligheid van onze honden plaatsen wij ze alleen bij mensen die een volledig omheinde tuin hebben en/of een goed afgesloten balkon.

NaamElla †
Geslachtteef
Leeftijd01-05-2013
Gesteriliseerdja
GrootteMiddelmaat
Goed met kinderen?Nee
Katten?Nee
WoningtypeVoorkeur voor een tuin
Bijzonderheden?Onzekerheid en uitvalgedrag
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds25/09/2013
Statusoverleden
Type hondBulgaarse herder
Onzekerheid en uitvalgedrag

Voor Ella zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Ella zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.