Duc is overleden op 04-02-2022 aan de gevolgen van kanker.

Duc, onze prachtige stoere Pyrenese berghond reu verblijft al meer dan een jaar in de opvang op zoek naar dat ene plekje waar hij oud mag worden.

Als jonge pup is Duc verkocht door zijn fokker aan een gezin, veel geluk hadden ze niet, Duc werd ziek en heeft erdoor een groot stuk van zijn socialisatie gemist. Wonend in een normale eengezinswoning in dat heel lang goed gegaan omdat zijn baasjes zoveel voor hem over hadden, maar door verandering van werk kwam Duc het laatste jaar voor hij definitief bij ons kwam al met regelmaat bij ons logeren tot kerst 2018 het echt niet meer ging.

Duc is een jonge man met een eigen mening, zoals meestal bij een berghond het geval is.
Voor Duc zoeken wij een baas die al ervaring heeft met een Pyrenese reu of een vergelijkbare berghond.
Duc is opgegroeid in een gezin met kinderen, en is heel leuk met ze., als hij kinderen ziet bloeit hij helemaal op.

Zoals we al vermelde is Duc ziek geweest, en is daardoor wat socialisatie tekort gekomen.
Dit heeft invloed op zijn gedrag. Hierdoor vind hij soms dingen wat spannend, en kan hij soms blaffen/uitvallen aan de lijn. Toch vind hij samen uit wandelen gaan wel helemaal fantastisch, hij vind niets leukers dan op het strand, door de weilanden en in het bos te wandelen. Bij zijn baasjes kon hij dan loslopen, wat best bijzonder is voor een Pyr.

Duc is verrassend speels voor een Pyr en vind apporteren en samen spelen erg leuk, hij vind (bekende) mensen hartstikke leuk en luistert aan de lijn op de moeilijke situaties na goed.
Hij is gewend om in een bench te liggen en heeft daar geen enkel probleem mee, toch ligt hij het liefst bij je, zoals elke pyr denkt hij dat hij een schoothondje is.

We zoeken voor Duc bij voorkeur een plek bij mensen met een grotere tuin of boerderij, of een rustige omgeving waar je zo een rustig gebied in wandelt, maar wel een thuis waar hij een huishond wordt. Hij gaat niet weg als erfbewaker!

Doordat hij ziek is geweest heeft Duc niet de volle conditie die hij zou moeten hebben, we zoeken dus eigenlijk mensen die het super vinden om een waakse schat in huis te hebben, die denkt dat ie schoot hond is met een tuin waar die lekker heen en weer kan lopen en hem met regelmaat mee nemen voor een fijne wandeling.
Het allerliefste zou hij samen met nog een grote teef wonen waar die super mee kan spelen, hij kan hier ook prima overweg met onze reuen, maar die kent die al vanaf jongsaf aan en dat zou even moet blijken of dat gaat met een kennismaking.

NaamDuc
Geslachtreu
Leeftijd01-01-2015
Gecastreerdja
GrootteGroot
Goed met kinderen?Ja
Katten?Ja
WoningtypeVoorkeur voor een tuin of boerderij
HerkomstBelgië
Statusoverleden
Geplaatst op07/11/2021
Type hondPyreneese Berghond

Voor Duc zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Duc zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.