Diva woont alweer een aantal jaar bij ons in een pleeggezin. Zij is bij ons teruggekomen toen zij nog jong was, na het overlijden van een andere hond in haar roedel. Bij ons doet ze het best goed. Zij is gewend om te wonen in een groep met teven, en zij is hier extreem aan gehecht.

Toen zij ongeveer een jaar was, is zij een poos pleegmoeder geweest voor een van onze pyrenese pups. Deze pup was een eenling, en de moeder kon helaas niet voor haar zorgen. Zij woont nog altijd samen met haar pleegkind, en dus de rest van de roedel. Diva hecht enorm veel waarde aan haar roedel. Zij haalt hier haar veiligheid uit. Diva is nooit gewend geweest om enige hond te zijn, en dit is helaas ook niet meer aan te leren.

Door haar onzekere karakter heeft zij echt andere honden om zich heen nodig. Een kennismaking met een onbekende hond vind zij super spannend, maar als ze de honden eenmaal goed kent gaat ze wel echte vriendschappen aan. Zolang ze bij ons in de groep loopt is zij super sociaal naar iedereen, zowel volwassenen als kinderen. Wanneer zij het alleen moet doen vind zij dit super lastig. Zij is niet agressief, maar wel erg bang. In haar angst kan zij ook zeker vluchten.

We zoeken voor Diva dan ook eigenlijk een baasje met al meerdere honden, waar zij kan aansluiten bij de roedel, en haar eigen plekje krijgt. Diva is gewend om mee te gaan in de auto, en zolang er een andere hond bij is doet zij dit prima. Ook kan zij netjes aan de lijn lopen. Wederom alleen als er een andere hond bij is. Af en toe samen met de roedel uitstapjes ondernemen vind zij hartstikke leuk.

Binnen haar roedel zien we dat ze een stabiele positie heeft. Zij is super super leuk met pups, maar is bijvoorbeeld ook heel respectvol naar de oudste hond in de groep. Wanneer deze niet goed kan meekomen zal Diva vaak er voor kiezen om achter te blijven, en die hond te steunen.

Diva is een hond die echt de tijd nodig heeft om je te leren kennen. Een plaatsing van haar zal dan ook meerdere kennismakingen vereisen, zodat zij al weet wie jij bent en waar zij terecht gaat komen.
Diva vind het heerlijk om samen met de andere honden buiten te zijn. Een goed omheinde tuin is voor haar dan ook echt een vereiste.

Naam Diva
Geslacht teef
Leeftijd 11-02-2018
Gesteriliseerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Onbekend
Katten? Onbekend
Honden? Ja
Woningtype Tuin noodzakelijk
Bijzonderheden? Plaatsing bij andere hond(en) noodzakelijk
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 19/06/2018
Status beschikbaar
Type hond Bulgaarse herder
Nestnaam Fancy nest T9 2018
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 01-06-2019
Kosten per maand 70
Aantal sponsoren 1
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 65 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Diva heeft 1 vaste maandelijkse sponsor voor een bedrag van 10 euro

Plaatsing bij andere hond(en) noodzakelijk

Voor Diva zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Diva zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.