Toen Chudo naar Nederland kwam was hij de perfecte, lieve, sociale hond. Hij was toen nog jong. Hij plaatste niet gelijk, en dat was misschien maar goed ook. Hij heeft een hele lastige pubertijd gehad, en werd daarbij heel eenkennig. Gelukkig is dit inmiddels, nu hij volwassen aan het worden is, redelijk aan het bijtrekken.

Naar nieuwe mensen kan hij  in eerste instantie wat afwachtend zijn, maar dit duurt nooit lang. Naar andere honden is hij nog altijd super sociaal. In het opvang gezin woont hij samen met teef Fini, en dit is een hele leuke combinatie. Samen brengen ze veel tijd buiten door, en Chudo geniet hier enorm van. We zoeken voor hem dan ook zeker een baas met een tuin. Een andere hond er bij zou hij ook erg leuk vinden, of misschien zelfs wel geplaatst worden samen met Fini? Dat zou echt heel gaaf zijn.

Voor een berghond luistert Chudo verrassend goed. Hij kent de meeste basis commando’s, en wil best met je samenwerken. Hij vind het heel leuk om samen op pad te gaan, lekker mee in de auto en wandelen vind hij hartstikke gezellig. Hij loopt goed aan de riem. Het blijft natuurlijk wel een berghond, dus af en toe kan hij ook flink koppig zijn.

Chudo kan alleen blijven, al moet dat natuurlijk wel weer opgebouwd worden in een nieuwe omgeving. Hij is wel waaks, en zal blaffen als mensen zijn terrein betreden. Met de juiste sturing hoeft dit geen probleem te zijn. Soms kan hij ook dingen spannend vinden. Door het samen te doen, help je hem hier doorheen.

Chudo kan absoluut niet samen met katten. Wij plaatsen hem dan ook absoluut niet bij een kat.

Naam Chudo (Chudomir)
Geslacht reu
Leeftijd 18-09-2017
Gecastreerd ja
Grootte Groot
Goed met kinderen? Onbekend
Katten? Nee
Honden? Ja
Woningtype Tuin noodzaak
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 23/05/2020
Status beschikbaar
Type hond Berghond
In het zonnetje? 1
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 23-05-2020
Kosten per maand 95
Aantal sponsoren 1
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 90 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Chudo heeft 1 vaste maandelijkse sponsor voor het bedrag van 90 euro.

Voor Chudo zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Chudo zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.