Polo, die door zijn gastgezin inmiddels Bielie wordt genoemd, is een vrolijke blije hond. Maar wel een hond met een bijzonder verhaal. Bielie heeft ataxie. Dit betekend dat zijn hersenen niet helemaal goed werken. Hierdoor heeft hij soms moeite met opstaan/lopen, en schiet hij soms in een kramp. Op goede dagen heeft hij hier vrijwel geen last van, op slechte dagen veel meer. Dit uit zich dan in niet/slecht kunnen opstaan en lopen, en kramp hebben. Op zijn goede dagen is hij vrolijk blij en speels. Hij vind het heerlijk om met zijn speeltjes te rommelen, maar speelt ook graag met andere honden. Met name grote honden hebben zijn voorkeur. Met kleine hondjes gaat het wel, maar dit vind hij wel lastiger. Hij is soms wat lomp, en dat is met kleine hondjes niet zo handig. Belangrijk met elke hond is wel dat hij even de tijd krijgt om rustig kennis te maken. Andere honden kunnen soms ook wat onvoorspelbaar reageren op zijn vreemde houding en loopje. Bielie vind het heerlijk om lekker buiten te chillen in de zon. Naast andere honden, is Bielie echt stapelgek op katten. Hij leeft al zijn hele leven samen met katten, en hij zou het dan ook helemaal geweldig vinden als hij in zijn nieuwe thuis ook een kattenvriendje heeft.

Bielie kan netjes lopen aan de lijn, en is gewend aan de bench. Hij is zindelijk, maar wel gewend om zijn behoefte in de tuin te doen. Ook kan hij, op zijn goede dagen, traplopen. Vreemde mensen vind hij in het begin spannend, hij heeft even tijd nodig om te wennen. Naar bekende mensen is hij heel vriendelijk en sociaal. Hij vind het fijn om geaaid te worden en komt soms ook bij je op de bank liggen. Spelen vind hij leuk, met zijn speeltjes en met jou. Hij heeft veel humor, en is zo’n hond die nooit echt volwassen wordt. Voor Bielie is het wel belangrijk om dingen simpel te houden. Een vaste structuur doet hem veel goed, zodra dingen ingewikkeld worden kan zijn hoofd dat niet zo goed aan.

Polo is geboren op 15-05-2021 in Bulgarije en gecastreerd.
Polo verblijft in een gastgezin, kennismakingen zijn op afspraak.

Voor de veiligheid van onze honden plaatsen wij ze alleen bij mensen die een volledig omheinde tuin hebben en/of een goed afgesloten balkon.

Naam Bielie (voorheen Polo)
Geslacht reu
Leeftijd 15-05-2021
Gecastreerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja, kinderen vanaf 12
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Bijzonderheden? Ataxie
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 11/12/2021
Status beschikbaar
Type hond Bulgaarse herder
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 11-12-2021
Kosten per maand 80
Aantal sponsoren 1
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 75 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

 

Bielie heeft 1 vaste maandelijkse sponsor voor een bedrag van 5 euro

Ataxie

Voor Bielie zijn er geen bijzonderheden.