Bennie is een leuke vent op zoek naar een nieuw thuis. Bennie is sociaal met de meeste honden, en kan het prima vinden met katten. Naar mensen is hij soms wat afwachtend, hij heeft duidelijk een voorkeur voor bepaalde mensen.

Bennie is een leuke, sportieve hond. Hoewel hij niet meer super jong is, is hij zeker nog wel actief. Hij vind het heerlijk om mee te gaan wandelen, zowel in het bos als door de wijk. In het bos kan hij ook prima loslopen. In de wijk doen wij dit niet. Bennie vind kinderen niet zo leuk, en we vinden het belangrijk om het voor iedereen veilig te houden.

Bennie kan ook goed mee in de auto. Hij kent de basis commando’s en is gewend aan de bench. Zijn bench is voor hem echt een veilige plek. Hoewel hij het heel leuk vind om met je mee te gaan, kan Bennie ook perfect alleen thuis blijven. Bennie is gewend om samen te zijn met een andere hond. We zouden het voor hem dan ook fijn vinden als hij bij een andere leuke hond geplaatst kan worden.

In huis is hij licht waaks, en zal blaffen als er bijvoorbeeld iemand voor de deur staat. Hij is hier goed in te sturen. Ook als mensen binnen komen zal hij zich wel even laten horen. Als je hem hier in bijstuurt, komt hij gewoon rustig kennis maken en gaat daarna gewoon lekker liggen slapen.

Bennie heeft een voedsel allergie. In zijn gastgezin eet hij vers vlees in de smaak Vis, en doet het daar prima op. Bennie heeft verhoogde oogdruk. Een oog is hij daar aan kwijt geraakt, omdat de behandeling niet aansloeg. Zijn andere oog kon gelukkig behouden blijven, en is mooi stabiel op de medicatie. Zijn oogdruppels laat hij perfect toedienen. Hij gaat hier netjes voor zitten en wacht rustig af.

Bennie zou het leuk vinden als een baasje wat met hem gaat ondernemen. Bijvoorbeeld op een leuke cursus, of lekker veel samen wandelen. Ook zou hij een tuin erg waarderen, maar noodzakelijk is het niet. We plaatsen Bennie niet bij kinderen, hij vind dit echt niet gezellig.

Wil je meer weten over Bennie, stuur dan gerust een berichtje!

Bennie is geboren op 01-01-2015, is ongeveer 35cm hoog en weegt zo’n 17kg. Dit maakt hem een kleine middelmaat. Bennie is niet gecastreerd.

Voor de veiligheid van onze honden plaatsen wij ze alleen bij mensen die een volledig omheinde tuin hebben en/of een goed afgesloten balkon.


Puppytekst:

Robus is nog een wat verlegen pupje en vindt het allemaal nog wat spannend wat er om hem heen gebeurd.
Maar hij is ook 1 van de kleinsten van de 7 pups die moeder Rosa moest opvoeden.
Naar verwachting word hij een (kleine) middelmaat hondje en hij is geboren in Januari 2015
Vanuit zijn opvang gezin in land van herkomst is hij kleine kinderen en katten al gewend.

Naam Bennie (voorheen Robus)
Geslacht reu
Leeftijd 01-01-2015
Gecastreerd nee
Grootte Kleine middelmaat
Goed met kinderen? Nee
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Geen voorkeur
Bijzonderheden? Liever niet zonder andere hond
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 08/05/2015
Status beschikbaar
Type hond Bulgaarse herder kruising
Nestnaam Rosa's R-nest T5 2015
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 21-03-2021
Kosten per maand 55
Medicatie Ja, oogdruppels
Voer Vers vlees - Lotgering VIS
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 16euro), zijn medicatie (35 euro per flesje voor 1 maand) en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Liever niet zonder andere hond

Voor Bennie zijn er geen bijzonderheden.