Benji is een lieve, sociale hond. Naar mensen is hij over het algemeen iets afwachtend. Hij maakt niet direct contact, maar is ook niet vervelend. Kinderen vind Benji erg lastig. Hij wordt hier onzeker van en vind ze spannend. Om deze reden plaatsen we Benji niet bij kinderen. Benji zit momenteel in een gastgezin. Hij doet het daar heel goed. in het verleden bij zijn vorige baasje vertoonde hij wat probleemgedrag, met name rondom mensen. Dit is in het gastgezin niet meer voorkomend. Hij gaat goed samen met de honden in het gezin, en ook de aanwezige katten worden getolereerd.

Benji is een slimme volwassen vent. Hij kent veel commando’s en is in huis een makkelijke, rustige hond. Benji luistert goed en loopt netjes aan de lijn. Met een lekkere wandeling in de natuur maak je hem erg blij. Bos, zee, strand en water vindt Benji helemaal het einde. Soms vind hij het ontmoeten van vreemde honden buiten wat lastig. Om dat beter te leren, heeft hij meer tijd en de juiste begeleiding nodig. In het gastgezin komt ook naar voren dat hij dit wel spannend vind, maar met wat sturing dit eigenlijk gewoon wel prima kan, en dan ook graag speelt. Benji is gewend aan een kat in huis en die negeert hij dus ook over het algemeen.

Benji had een oogprobleem. Om deze reden is zijn rechter oog verwijderd. Dit is inmiddels volledig genezen, en hij heeft hier geen last meer van. Voor zijn andere oog zal hij altijd oogdruppels moeten gebruiken, maar hij laat dit super goed toe.

We zoeken voor Benji een baasje die al een stabiele andere hond in huis heeft. Benji vind het niet prettig om zonder andere hond te zijn. Benji wordt niet bij kinderen geplaatst. Wil jij deze jongen een leuk thuis bieden met genoeg beweging maar ook met voldoende rust mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Benji is geboren op 16-02-2015, is ongeveer 35cm hoog en weegt zo’n 15kg. Benji is niet gecastreerd.

Voor de veiligheid van onze honden plaatsen wij ze alleen bij mensen die een volledig omheinde tuin hebben en/of een goed afgesloten balkon.

NaamBenji (voorheen Robus)
Geslachtreu
Leeftijd16-02-2015
Gecastreerdnee
GrootteKleine middelmaat
Goed met kinderen?Nee
Katten?Ja
WoningtypeGeen voorkeur
Bijzonderheden?Wordt niet geplaatst zonder andere hond
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds08/05/2015
Statusbeschikbaar
Type hondBulgaarse herder kruising
NestnaamRosa's pups 2015
Wordt niet geplaatst zonder andere hond

Sorry, van Benji zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.