Benji is een lieve hond, maar voelt zich erg onzeker in de buurt van onbekende mensen. Dit uit zich dan in blaffen en grommen. In dit gedrag is hij met de juiste begeleiding goed te sturen. Kinderen vind Benji erg lastig. Hij wordt hier onzeker van en vind ze spannend. Om deze reden plaatsen we Benji niet bij kinderen. Benji zit momenteel in een gastgezin, samen met zijn broer Rolo. Hij doet het daar heel goed. Zijn probleemgedrag is bijna niet meer voorkomend. Hij gaat goed samen met de honden in het gezin, en ook de aanwezige katten worden getolereerd.

Benji is een slimme volwassen vent. Hij kent veel commando’s en is in huis een makkelijke, rustige hond. Benji luistert goed en loopt netjes aan de lijn. Met een lekkere wandeling in de natuur maak je hem erg blij. Bos, zee, strand en water vindt Benji helemaal het einde. Wel vind hij het ontmoeten van vreemde honden buiten wat lastig. Om dat beter te leren, heeft hij meer tijd en de juiste begeleiding nodig. In het gastgezin komt ook naar voren dat hij dit wel spannend vind, maar met wat sturing dit eigenlijk gewoon wel prima kan, en dan ook graag speelt. Benji is gewend aan een kat in huis en die negeert hij dus ook over het algemeen.

Benji had een oogprobleem. Om deze reden is zijn rechter oog verwijderd. Wanneer dit straks helemaal genezen is, zal hij hier geen last meer van hebben. Benji is ongeveer 35cm hoog en weegt zo’n 15kg. Benji is niet gecastreerd.

We zoeken voor Benji een baasje die al een stabiele andere hond in huis heeft of iemand die hem samen met zijn broer Rolo in huis wil nemen. Benji wordt niet bij kinderen geplaatst. Wil jij deze jongen, of jongens, een leuk thuis bieden met genoeg beweging maar ook met voldoende rust mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

NaamBenji (voorheen Robus)
Geslachtreu
Leeftijd16-02-2015
Gecastreerdnee
GrootteKleine middelmaat
Goed met kinderen?Nee
Katten?Ja
WoningtypeGeen voorkeur
Bijzonderheden?Wordt niet geplaatst zonder andere hond
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds08/05/2015
Statusbeschikbaar
Type hondBulgaarse herder kruising
NestnaamRosa's pups 2015
Wordt niet geplaatst zonder andere hond

Sorry, van Benji zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.