Benji is een lieve hond, maar voelt zich erg onzeker in de buurt van onbekende mensen. Dit uit zich dan in blaffen en grommen. Daarnaast heeft hij het gevoel ontwikkeld dat hij de baby in huis moet verdedigen. Dit is uiteraard niet gewenst en het huidige baasje heeft niet de tijd en energie om hier goed met Benji aan te werken. Benji is daarom ter herplaatsing aangeboden. Benji zit momenteel in een gastgezin, samen met zijn broer Rolo.

Benji is een slimme volwassen vent. Hij kent veel commando’s en is in huis een makkelijke, rustige hond. In de laatste jaren is er door twee gedragstherapeuten gewerkt met Benji. Helaas kan zijn huidige baasje door omstandigheden hier niet zelfstandig mee verder. Benji luistert goed en loopt netjes aan de lijn. Met een lekkere wandeling in de natuur maak je hem erg blij. Bos, zee, strand en water vindt Benji helemaal het einde. Wel vind hij het ontmoeten van vreemde honden buiten lastig. Om dat beter te leren, heeft hij meer tijd en de juiste begeleiding nodig. Dan komt dat vertrouwen vanzelf. Benji is gewend aan een kat in huis en die negeert hij dus ook over het algemeen.

Benji heeft een oogprobleem wat zich uit in een hoge oogdruk. Hiervoor krijgt hij medicatie. Deze aandoening wordt op dit moment nog verder onderzocht. Benji is ongeveer 35cm hoog en weegt zo’n 15kg. Benji is niet gecastreerd.

We zoeken voor Benji een baasje die al een stabiele teef in huis heeft of iemand die hem samen met zijn broer Rolo in huis wil nemen. Benji wordt niet bij kinderen geplaatst. Wil jij deze jongen, of jongens, een leuk thuis bieden met genoeg beweging maar ook met voldoende rust mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

NaamBenji (voorheen Robus)
Geslachtreu
Leeftijd16-02-2015
Gecastreerdnee
GrootteKleine middelmaat
Status hondBeschikbaar
Goed met kinderen?nee
Katten?ja
WoningtypeGeen voorkeur
HerkomstBulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds08/05/2015
Beschikbaar/geplaatstbeschikbaar
Type hondBulgaarse herder kruising
NestnaamRosa's pups 2015