Senna is een lieve, zachtaardige, maar ook onzekere hond. Zij is super sociaal naar haar eigen mensen, maar vind nieuwe mensen soms erg spannend. Als jonge hond is zij twee keer geplaatst geweest, dit ging helaas niet goed. Zij verblijft nu al lange tijd bij haar opvang gezin, en heeft veel bijgeleerd. Ook is zij inmiddels ruimschoots volwassen en een stuk rustiger geworden.

Wat voor Senna enorm belangrijk is, is duidelijkheid. Zolang je haar dit geeft is zij een geweldig leuke hond. Ze vind het heerlijk om te knuffelen met haar eigen mensen, en is sociaal met andere honden. Zij leeft in het opvanggezin in een groep met zowel reuen als teven en dit gaat prima.

Senna zoekt vooral een rustig thuis, waar niet te veel visite over de vloer komt. Jonge kinderen vond zij vroeger erg spannend door hun onvoorspelbaarheid. Hoe dit nu is weten we niet zeker, maar we plaatsen haar voor de zekerheid niet bij kinderen onder de 12.

Senna is een ontzettend slimme hond, en heel leerbaar. Zij kent al veel commando’s, en loopt netjes mee aan de lijn. Ook is zij gewend aan de bench. Dit is haar veilige plekje, en voor haar heel belangrijk dat dit zo blijft. Senna vind het heerlijk om lekker in de tuin rond te rommelen, we vinden het voor haar dan ook belangrijk dat zij een tuin krijgt. Senna kan goed alleen thuis blijven, maar vind het ook super leuk om met de auto mee te gaan.

Senna vind het heerlijk om te spelen met andere honden. Het zou voor haar geweldig zijn als zij bij een andere hond geplaatst kan worden. Senna kan, op een rustige en overzichtelijke plek, loslopen. Dit zal uiteraard wel eerst weer opgebouwd moeten worden in een nieuw gezin.

Asenka is ongeveer 57 hoog, en weegt zo’n 22kg. Zij is daarmee een middelmaat hond.

Naam Senna (Voorheen Asenka)
Geslacht teef
Leeftijd 25-01-2018
Gesteriliseerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Onbekend
Katten? Onbekend
Honden? Ja
Woningtype Voorkeur voor een tuin
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 25/05/2018
Status beschikbaar
Type hond Berghond kruising
Nestnaam A-nest T8 2018
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 09-03-2020
Kosten per maand 60
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Ja
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 55 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Voor Senna zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Senna zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.