Aria is een prachtige meid met een geweldig karakter. Aria is ook een speciaal meisje, zij is namelijk volledig blind. Als gevolg van een ongeluk heeft zij een hersenbeschadiging opgelopen. Hier door is zij onder andere blind. Aria is super sociaal en gek op kinderen. Ze vind het heerlijk om contact te maken en geaait te worden. Ook met andere honden kan zij het over het algemeen goed vinden. Aan haar zal het niet liggen, zij stelt zich altijd positief op. Toch vinden andere honden haar soms lastig om te lezen. Doordat zij blind is geeft zij soms niet de juiste signalen af voor andere honden. Hier kan zij natuurlijk niets aan doen.

Aria ligt in huis het liefst in haar veilige bench. Zij voelt zich hier prettig, omdat zij niet hoeft na te denken over haar omgeving. Buiten is zij het allerliefst in de tuin. Dit hoeft geen grote tuin te zijn, maar een makkelijk bereikbaar en veilig buiten is voor haar zeker wel belangrijk. Een omheining hoeft niet super hoog te zijn, want ze springt niet. Wel is het belangrijk dat er in de tuin geen dingen zijn waar zij af kan vallen. Bijvoorbeeld afstapjes of hoogteverschillen. In de tuin kan zij gewoon los lopen. Zij went vanzelf aan de positie van planten/bomen en meubels in de tuin. Wel zou het fijn zijn als dingen een vaste plek hebben, zodat zij niet steeds opnieuw hoeft te leren waar ze staan.

Aria is een hondje wat in principe niet zo veel nodig heeft. Met vooral liefde en aandacht, en een simpel, voorspelbaar leven, is zij zeer tevreden. Verwacht niet te veel van haar, want dat kan haar te veel worden. Af en toe eens wandelen vind zij heerlijk, maar zij hoeft zeker niet elke dag op pad. Tijdens het wandelen kan Aria uiteraard niet los lopen. Aria kan ook mee in de auto. Met het instappen heeft zij hulp nodig, maar uitstappen kan zij prima zelf.

Aria kan geplaatst worden bij een andere hond, wanneer deze om kan gaan met haar beperking. Ze vind het heel leuk, maar een noodzaak is het niet. Ze kan ook prima als enige hond. Aria kan ook prima geplaatst worden met katten. Hier kan zij het meestal goed mee vinden.

Wat Aria vooral zoekt, is iemand die haar een kans wil geven, en wil komen ontdekken wat voor een leuk hondje zij is!

Naam Aria
Geslacht teef
Leeftijd 09-01-2019
Gesteriliseerd ja
Grootte Middelmaat
Goed met kinderen? Ja, kinderen vanaf 12
Katten? Ja
Honden? Ja
Woningtype Tuin noodzakelijk
Bijzonderheden? Blind door hersenletsel.
Herkomst Bulgarije
In Nederland bij Zalikas sinds 23/05/2020
Status beschikbaar
Type hond Bulgaarse herder
In het zonnetje? 1
Sponsorbaar 1
Zoekt een baasje 1
In opvang sinds 23-05-2020
Kosten per maand 45
Aantal sponsoren 1
Medicatie Nee
Voer Vers vlees
Training Nee
Gebruik sponsorbedrag

Het sponsorbedrag zal gebruikt worden om de kosten voor voeding te dekken (per maand ongeveer 40 euro), en daarnaast voor overige items, zoals vlooien en teken behandeling, af en toe een snack, etc.

Aria heeft 1 vaste maandelijkse sponsor voor een bedrag van 10 euro.

Blind door hersenletsel.

Voor Aria zijn er geen bijzonderheden.

Sorry, van Aria zijn er (nog) geen filmpjes beschikbaar.