Gedroogde vleessnacks, een heerlijke traktatie voor je hond!

Als je je hond graag wilt verwennen met een smakelijke snack, kies dan voor een gezonde lekkernij zonder toevoegingen. Rawhide botten, vaak gemaakt van dierenhuid, zijn niet aan te raden. Deze botten ondergaan een intensief chemisch proces en komen vaak uit China. De huid wordt behandeld om de haren te verwijderen, daarna geverfd en van een geur voorzien. Het zal je niet verbazen dat dit verre van gezond is voor je hond; eerder schadelijk.

Het is ook verstandig om snacks te vermijden die niet voor de volle 100% uit vlees bestaan. Deze lekkernijen voor je hond zijn te vergelijken met de bewerkte koekjes, gebakjes of snoepjes die je zelf eet. Ze zijn ongezond en sterk bewerkt, wat kan leiden tot overgewicht en problemen met de tanden. Het valt op dat juist honden die brokken en bewerkte snacks eten, vaak last hebben van tandplak.

Denta sticks zijn ook geen goede keuze. Ze dragen niet effectief bij aan de bestrijding van tandplak en kunnen maagproblemen veroorzaken bij je hond. Mijn eigen dierenarts waarschuwt herhaaldelijk tegen het gebruik van deze snacks. Ze benadrukt dat deze ongezond zijn en geen tandplak voorkomen.

Het beste alternatief is om je hond te verwennen met 100% gedroogde vleessnacks. Gelukkig is er een ruime keuze beschikbaar. Je kunt deze vinden in dierenspeciaalzaken, online, of zelfs thuis drogen. Gedroogde vleessnacks zijn gezond, omdat ze niets meer bevatten dan rauw vlees dat zorgvuldig is gedroogd. Toch is het belangrijk om ook hier kritisch te zijn over de herkomst van de snacks.

Je kunt zowel zachte, harde als behaarde snacks aanschaffen, wat niet alleen goed is voor de tanden maar ook de darmwerking van je hond bevordert. Zelf droog ik de snacks voor mijn honden thuis. Zo ben ik er zeker van dat er niets ongewensts aan is toegevoegd. Het is bovendien een leuke activiteit en ondanks de hoge energieprijzen is het nog steeds voordeliger dan kant-en-klare snacks in de winkel of online. Er zijn verschillende bedrijven waar je vers vlees kunt bestellen om zelf te drogen. Verwen je hond dus met het allerbeste en bied hem deze heerlijke, gezonde traktaties aan!

Zelf bestel ik mijn vlees meestal bij Floris Vlees. Zij hebben ook een duidelijke uitleg op hun site beschikbaar, waar kan lezen hoe het werkt om zelf vlees te drogen, en hoe je hier aan begint.

Op Facebook is er ook een super interessante groep over het zelf drogen van vlees. Als je daar lid word, kan je al je vragen stellen omtrent het zelf drogen van vlees. De groep bevat veel informatie en de leden staan voor elkaar klaar om elkaar te helpen in dit proces.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *