Een nieuw hoofdstuk: Samen met Spirit op herstelreis

Ik ben Jos, en vandaag wil ik mijn herstelverhaal delen. Het afgelopen jaar was een periode van persoonlijke groei en zelfontdekking. Ik heb geleerd om mijn onzekerheden te accepteren en om te gaan met de ups en downs van herstel. Maar toen kwam er een kans op mijn pad die me enthousiast en een beetje gespannen maakte.

Het eerste idee.

Iets meer dan 15 maanden geleden, toen mijn herstel begon in de kliniek, ontstond een hersenspinsel. Ik wilde mijn ervaring in het werken met honden combineren met het helpen van mensen in nood, net zoals ik destijds was. Mijn herstel maakte gestaag vorderingen, maar het idee bleef als een droom in mijn hoofd hangen. Af en toe deelde ik mijn gedachten met anderen, maar het leek nog zo ver weg.

Een mooie kans

Vorige week wees een collega me op een opleiding die naadloos aansloot bij mijn droom. Het voelde als een teken, en ik besloot meteen contact op te nemen. Tot mijn verbazing had de dame die de intakes afneemt snel een plek beschikbaar, wat erg spannend was.

Het avontuur begint

Het ging allemaal razendsnel en voelde behoorlijk overweldigend. Was ik niet te snel en te ambitieus geweest? Afgelopen donderdag reed ik vol enthousiasme naar de intake met Spirit, een van onze Pyreneese berghonden. Ze deed het geweldig. Wat was ik trots op haar! Ze was kalm en stabiel, precies wat ik had gehoopt. Spirit is een bijzondere keuze, want zij is geboren op dezelfde dag dat ik mijn eerste ‘Zalikas’ hond ophaalde. Toeval of een hogere macht? Het voelt speciaal.

Een nieuw begin

Terwijl ik terugreed, ontving ik het verheugende bericht: we zijn toegelaten tot de opleiding. Aanstaande woensdag beginnen Spirit en ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn herstelreis. Want mijn herstelverhaal is nog lang niet ten einde. Ik ben dankbaar voor de stappen die ik tot nu toe heb gezet en wil anderen graag helpen en inspireren op hun eigen herstelreis. Ik kijk er enorm naar uit om via deze blog onze avonturen met jullie te delen.

Wil je graag verder lezen in Deel 2 van dit verhaal, klik dan hier!

12 antwoorden
 1. Sandra Naves
  Sandra Naves zegt:

  Soms gebeuren dingen met een hele goede reden! Om te ontdekken wie je bent waar je echte passie ligt!

  Soms is iets drastisch nodig voor een koerswijziging naar iets mooiers.

  Mooi om te lezen Jos !

  Komt vast goed met Spirit en jou!
  Op naar samen groeien

  Groetjes uit Hummelo!

  Beantwoorden
 2. Hans Roelofsen
  Hans Roelofsen zegt:

  Jos wat een geweldig nieuws en wat een geweldige man ben jij. Jij mag echt trots zijn op jezelf. Ik ben ontzettend trots op jou en vind jou een super toffe fellow. Jou shares geven mij telkens moed hoop en kracht. Ik gun je een mooie reis verder in herstel. hug hans

  Beantwoorden
 3. Jet
  Jet zegt:

  Jos, wat een bijzonder verhaal en ook heel bijzonder dat je het met ons wilt delen! Ik wens je veel kracht, veel leerplezier samen met Spirit, maar vooral ook een heel goed herstel. Ik denk dat er nog vele mensen zijn die van jou nog heel veel kunnen gaan leren!

  Beantwoorden
 4. Luko
  Luko zegt:

  Hee die Jos! Wat geweldig om je passie uit te breiden, mooi om te kunnen werken met honden, het is je gegund. Ik ben zelf ook gek op honden. Je bent een geweldig, leuke, oprechte gozer.

  Beantwoorden
 5. Nelleke
  Nelleke zegt:

  Jos wat mooi dat je deze uitdaging aan gaat. Een nieuwe weg is altijd spannend om in te gaan, maar een droom waar maken durft niet iedereen. Ik wens jullie heel veel succes en mooie momenten toe.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *