Een Leerzame Dierendag met Spirit: Onze Eerste Dag op School

Vier Oktober, dierendag! Een mooiere dag om samen met Spirit naar onze eerste “schooldag” te gaan kon ik niet bedenken. De dag begon zoals gewoonlijk, met mijn ochtendgebed en meditatie, zoals ik dat al de afgelopen 15 maanden heb gedaan, sinds mijn herstel. Daarna gingen Spirit en ik samen op pad.
Wil je weten hoe deze opleiding op ons pad is gekomen, lees dan vooral de vorige blogs! Deel 1 vind je hier.

Spannende Aankomst en Kennismaking met Andere Honden

Op locatie aangekomen vond Spirit het in het begin een beetje spannend. We hebben een klein rondje geholpen en ik stelde haar gerust. Daarna was ze weer de stabiele Pyreneese berghond zoals ik haar ken. Na een kop koffie gingen we met z’n allen het veld op voor een kennismakingswandeling met de andere honden. Echt bijzonder om te zien hoe Spirit elke hond op een andere manier begroette, zodat iedereen zich op zijn gemak voelde.

Vertrouwen in Spirit: Personal Space en Zelfstandigheid

De instructrices gingen vervolgens aan de slag met het begrip “personal space” van de honden. Spirit dacht alleen maar, “Kom maar op, lekker knuffelen!” Eigenlijk was het de bedoeling dat ik hierop zou ingrijpen, maar dat deed ik niet, omdat ik er blind op vertrouw dat Spirit op eigen poten staat. Daarna hadden we een pauze met aansluitend wat theorie. Spirit lag ondertussen lekker te slapen in de auto.

Met een uitgeruste Spirit gingen we door naar een aantal gehoorzaamheidsoefeningen. Dat was best interessant met een “zelfdenkende Zalikas hond”. Oftewel, ik oefende vooral en Spirit vond het geweldig maar gehoorzaamde selectief🤣🤣🤣
Hierna wisselden we nog even van honden met de andere deelnemers, echt heel interessant om met een hond te werken die gehoorzaamheid beheerst.

Afsluitende Demonstratie

Als afsluiting kregen we nog een demonstratie met de eigen honden van een van de instructrices, wat nog een aantal mooie inzichten gaf.

Al met al was het een hele interessante leerzame dag, met genoeg stof om de komende weken mee te oefenen.

Natuurlijk zal ik jullie verder meenemen in ons avontuur en op de hoogte houden van onze vorderingen qua gehoorzaamheid.😇

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *