Tuigjes

Wij streven naar veiligheid voor al onze honden.

Vanuit Zalikas gaan al onze honden sinds begin 2018 verplicht met een goed passend veiligheidstuig & martingale halsband naar hun nieuwe gezin. Deze zogeheten anti-ontsnappingstuigen & halsbanden wordt bij steeds meer stichtingen en organisaties een eis. Dit omdat er dagelijks honden ontsnappen, en dit vaak gebeurt door verkeerd gebruik van halsbanden, tuigen en riemen. Regelmatig zijn deze te groot of van slechte kwaliteit waardoor de hond zich er uit kan werken. Daarom hebben wij als Zalikas besloten dat wij voor veiligheid gaan voor onze honden, en het anti-ontsnappingstuig & halsband verplicht stellen bij plaatsing.

Buiten het gebruik van dit veiligheidstuig, is het ook verplicht om de honden zeker de eerste tijd dubbel te lijnen/te zekeren met 2 lijnen. 1 van deze lijnen wordt gebruikt om mee te wandelen, om sturing mee te geven. De andere lijn wordt om het lijf gedragen, dit is een extra veiligheidsmaatregel. Wanneer er iets gebeurt waardoor de hond schrikt of in paniek raakt, of wanneer u om wat voor reden dan ook per ongeluk de lijn los laat, dan zit de hond nog steeds met de andere lijn vast aan uw lijf, en kan deze niet weglopen.
Lijnen zijn ook bij ons te verkrijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij ons zijn diverse maten en kleuren op voorraad, maar ze kunnen ook op afspraak naar wens gemaakt worden.
De tuigen zijn uiteraard ook verkrijgbaar voor niet Zalikas honden!

Wanneer u onderstaande afbeelding volgt, kan u ons de juiste maten doorgeven voor een tuig voor uw hond. Ook zijn er op deze afbeelding een groot aantal mogelijke kleuren te zien, waar u uit kan kiezen.

 

 

 

 

 

Voor onze December actie zijn alle tuigen nu te bestellen voor maar 25 euro zonder print en 27,50 met print.

Heeft u vragen of wilt u een bestelling doorgeven, neem dan contact met ons op.
Contact gegevens:
Jolanda Pater 06 1210 9643
Facebook
E-Mail