Wat doen wij?

 

Missie

  • Opvang- Sterilisatie- & Vaccinatieprogramma’s in Bulgarije.
  • Inzamelingsacties.
  • Titer programma in Bulgarije en Nederland.

 

We vangen allerlei honden op bij ons in huis en/of bij gastgezinnen en proberen een passend baasje voor ze te vinden.

Wij vangen 2 soorten honden op.

  1. De Nederlandse honden met/zonder stamboom vangen wij op om te voorkomen dat ze in een asiel belanden of telkens heen en weer worden geplaatst en soms vangen wij honden op om ze te (her)opvoeden. Mensen kunnen soms, om welke reden dan ook hun hond niet houden en hebben ze hulp nodig bij het zoeken van de juiste nieuwe baas. De ‘juiste match’ maken is niet altijd makkelijk en daarmee proberen wij dus te helpen. Wij nemen de honden in huis en kijken hoe ze van karakter zijn, wat de ‘problemen’ zijn en wat voor baasje het beste bij hun past.
  2. De buitenlandse honden vangen wij voornamelijk op uit Bulgarije via Animal Resue Sofia  . Door lieve, leuke, gezonde en sociale honden naar Nederland te halen en op te vangen, krijgen deze honden een fijn nieuw leven buiten het asiel. Tevens helpen wij de organisatie zodat de shelters/asielen minder vol komen te zitten er meer honden goed gevaccineerd zijn en daarna  volgt een titer (bloedtest) waardoor er minder puppy’s overlijden. Dat de honden in betreffende land (gratis) gesteriliseerd kunnen worden zodat de populatie daar af neemt.  Tevens worden projecten gesteund die mensen voorlichting geven over honden, sterilisatie, gedrag etc.

Zoals zo vaak gezegd in de hondenopvangwereld,
je kunt niet alle honden van de wereld redden maar wel de wereld van één hond.

 

 


Disclaimer
Ten aanzien van het raadplegen en gebruik van deze website gelden onderstaande voorwaarden. Door de webpagina te gebruiken, stemt u in met deze disclaimer.

De op deze website weergegeven informatie is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde informatie kan niet worden aangemerkt als een aanbod, noch als advies. Indien u van de informatie gebruikmaakt, is dit geheel voor eigen rekening en risico.

Zalikas heeft grote zorgvuldigheid in acht genomen bij het samenstellen en onderhouden van deze website. Zalikas garandeert niet dat de website altijd foutloos of ononderbroken functioneert, dan wel dat de inhoud zoals weergegeven op uw beeldscherm altijd juist, volledig en actueel is. De inhoud en functionele werking van de website kunnen zonder nadere aankondiging door Zalikas worden gewijzigd zonder dat Zalikas hiertoe verplicht kan worden. Zalikas aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die op enige wijze voortvloeit uit het gebruik van de website, uit onvolledigheid en/of onjuistheid van de op de website verstrekte informatie en/of voor schade ten gevolge van het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van de website.