Bolt

Naam: King nu Bolt
Geslacht: Reu
Leeftijd:  03-2015
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Grootte:  Kleinere Middelmaat
Status hond: Herplaatser wegens gebeten door andere honden als jonge hond en door komst baby niet meer kunnen begeleiden
Goed met kinderen: ja maar we plaatsen hem niet bij kinderen
Katten: Nee
Woningtype: Geen voorkeur, tuin zou leuk zijn
Bijzondere dingen: King is soms onzeker in veel nieuwe situaties, maar is echt een verschrikkelijk lieve hond
Herkomst: Bulgarije
In Nederland sinds: 16-07-2015

Omschrijving:

Bolt is een ontzettend lieve en vrolijke hond. Een echte clown die graag met je speelt en knuffelt!

Bolt is als pup bij een gezin geplaatst, hier is hij aangevallen door een groep honden waardoor hij extra begeleiding en tijd nodig had.
Helaas was dit gezin niet meer in staat om genoeg tijd aan hem besteden door een gezinsuitbreiding, waardoor zij voor afstand hebben gekozen. Daarna is Bolt een half jaar in een trainingscentrum verbleven, waar hij met regelmaat getraind werd en echt super veel heeft geleerd.

Sindsdien verblijft Bolt bij een van onze gedragsdeskundigen( limburg ) in huis met 2 kleine hondjes, waar hij zich laat zien als een geweldig vrolijke en speelse clown die alles voor je doet wanneer hij je vertrouwt!
Hij slaapt veel in zijn bench, want dit is echt zijn plekje.

Nieuw bezoek vond Bolt vroeger erg spannend, dan ging hij blaffen en grommen. De gedragsdeskundige heeft hem aangeleerd om rustig te blijven en aan de mensen te snuffelen, waardoor hij bezoek nu al snel vrolijk benadert. Als Bolt je eenmaal kent, is hij altijd blij om je te zien en komt hij graag naar je toe voor een knuffel.

Bolt vind het geweldig om overal mee naar toe te gaan,  hele drukke plekken opzoeken vindt Bolt nog wat spannend. Dan kan hij met zijn staart tussen zijn benen in lopen en zou hij het liefste vluchten. Als hij dan duidelijke instructies krijgt om naast je te lopen kalmeert hij heel snel.
Er wordt nu dagelijks kort op drukke plekken met hem gewandeld, zodat hij dit steeds minder spannend vindt.
Gelukkig is Bolt ontzettend leergierig en pikt hij alles snel op!

Op rustige plekken loopt Bolt nu ook dagelijks los. Hij vindt het heerlijk om door het bos of door de velden te rennen en komt altijd vrolijk terug, al na één keer roepen! Het is uiteraard wel belangrijk dat Bolt je eerst kent en vertrouwt voordat je hem los laat.

Momenteel is Bolt alleen nog gespannen bij onverwachte harde geluiden en snelle bewegingen, hierdoor kan hij reageren op een eerste ontmoeting met katten en jonge kinderen. Bij de juiste sturing ontspant hij heel snel en is er geen probleem meer.

Bolt is een hele gevoelige hond, die door middel van zijn emoties duidelijk laat zien hoe hij zich voelt. Als je een vertrouwensband met hem hebt gecreëerd kan je werkelijk alles met hem. Van los lopen, tot commando’s, tot knuffelen op de bank, samen rijden in de auto of rennen naast de fiets..
Kun jij duidelijke sturing geven? Zoek jij een maatje voor het leven, die alles voor je zou doen? Dan is Bolt de perfecte hond voor jou!

Veel filmpjes beschikbaar

Wilt u meer informatie of wilt u dit schatje bezoeken? Vul dan snel het intakeformulier in.

King-02 King-03King-04King-05King-06King-07King-08King-10King-11King-12King-13King-14King-15King-16King-17King-18