Wat kunt u verwachten?

Wat kunt u verwachten van onze hondjes

De meeste honden die via Zalika’s hondenopvang worden bemiddeld hadden het relatief goed. Ze krijgen eten en medicijnen en worden zo goed mogelijk gesocialiseerd met andere honden en mensen.
Bij Animial Resue Sofia waar wij mee samen werken verblijven hoofdzakelijk de pups bij opvanggezinnen of in de puppy shelter op het terein zelf.We proberen zoveel mogelijk informatie te achterhalen van alle honden. Soms weten wij het echter gewoon niet en krijgt u alleen het weinige wat ook wij weten over de hond.
Alle aan ons bekende informatie is altijd te lezen op de website bij de honden in hun eigen individuele stukje webruimte.

Het kan zijn dat een hond ‘probleem’ gedrag gaat vertonen bij u thuis waarover aan u niets is verteld. Dit komt dan omdat het gedrag niet eerder is vertoond. Elke hond is bij elke situatie en gezin anders en kan ander gedrag gaan vertonen door de omgeving, eigenaar en het omschakelen van omgeving. Bij een pup kunt u ervan uitgaan dat ze sociaal, vrolijk en open is maar hoe het karakter zich gaat ontwikkelen zal voornamelijk aan de nieuwe baas gaan liggen en een stukje erfelijke belasting van de hond. Ook kunt u ervan uit gaan dat ze niet volledig zindelijk zijn en nog niet goed opgevoed. Alhoewel ze er zeker in worden getraind, de bench vaak wordt gebruikt en de puppen in het gezin meedraaien qua opvoeding, staat de nadruk vanuit de opvang op de socialisatie van pups met mensen, kinderen, dieren etc.

Ook weten sommige volwassen honden niet waar ze hun behoefte moeten doen en moeten ze nog leren, net als een pup, waar het wel mag. Aan de riem lopen moet zeker aangeleerd worden en kan bij oudere pups en volwassen honden die gewend zijn om altijd los te lopen, zeer spannend zijn, zeker ten opzichte van andere honden en verkeer. Andere dingen als blaffen, alleen leren zijn en slopen zijn dingen die zowel bij pups als volwassen honden kunnen voorkomen, zelfs bij de meest perfect hond, ook die moet opnieuw wennen aan een nieuw gezin.

Neem bij alle problemen die u eventueel met uw hond ervaart, alstublieft al binnen 2 weken na de plaatsing, contact op met Zalika’s hondenopvang.
Daar is niet alleen veel ervaring opgedaan met het opvangen en het uitplaatsen van honden, maar ook kunnen zij de situatie van uw hond vergelijken met die van honden uit nest mits dit bekend is’. Gaat u zonder overleg met de opvang naar een dierenarts, gedragstherapeut of anders, dan is dat uw verantwoordelijkheid en daar neemt de opvang geen enkele verantwoordelijkheid voor en de kosten die u daarvoor maakt en kunnen ook niet bij ons verhaald worden.

Zalika’s hondenopvang verwachten wij dat u uw verantwoordelijkheid daarvoor neemt en dat u zich heeft voorbereid op de komst van een hond uit een opvang.
Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met een vrijwilliger van de opvang. Onthoud hierbij dat er echt geen domme vragen bestaan maar wel domme mensen die geen vragen durven of willen stellen.
Wij willen u hiermee te allen tijde met raad en daad terzijde staan.